Hoe maak je de burgers?
- Snijd de rode ui in reepjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Bak de rode ui in een beetje olijfolie goudbruin.
- Haal ¼ van de rode ui uit de pan en zet apart. Deze gebruik je voor de topping.
- Doe de knoflook erbij en fruit nog eventjes aan.
- Roer de spinazie erdoor.
- Voeg de groene linzen toe.
- Schep de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Haal het mengsel uit de pan en laat iets afkoelen.
- Kneed de pindakaas erdoor.
- Draai van het mengsel linzenburgers.
- Haal de burgers rondom door het paneermeel.
- Verwarm een grote pan op het vuur.
- Schenk een beetje olijfolie in de pan.
- Bak hierin de linzenburgers in een paar minuten goudbruin.
- Ondertussen maak je de avocado mayonaise:
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
- Schep de avocado uit de schil en doe deze samen met de harisa en citroensap in een hoge kom.
- Pureer alles fijn met een staafmixer en breng op smaak met beetje peper en zout.
- Halveer de broodjes horizontaal en grill deze in een droge koekenpan.
- Haal de broodjes uit de pan en leg hierop het slablaadje, de linzenburger, avocado mayonaise, gebakken rode ui en koriander.
- Leg het andere deel van het broodje er bovenop en serveer direct.
Gedroogde groene linzen zijn o.a.te koop bij Jumbo (huismerk)/ Plus (oogst no 1) en AH (valle del sol).
Kijk voor meer lekkere bonenrecepten van Ellen hier.