Recept: vegan burgers van linzen met harissa/avocadomayo

Recept met linzen

Hoe maak je de burgers?

  1. Snijd de rode ui in reepjes.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Bak de rode ui in een beetje olijfolie goudbruin.
  4. Haal ¼ van de rode ui uit de pan en zet apart. Deze gebruik je voor de topping.
  5. Doe de knoflook erbij en fruit nog eventjes aan.
  6. Roer de spinazie erdoor.
  7. Voeg de groene linzen toe.
  8. Schep de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  9. Haal het mengsel uit de pan en laat iets afkoelen.
  10. Kneed de pindakaas erdoor.
  11. Draai van het mengsel linzenburgers.
  12. Haal de burgers rondom door het paneermeel.
  13. Verwarm een grote pan op het vuur.
  14. Schenk een beetje olijfolie in de pan.
  15. Bak hierin de linzenburgers in een paar minuten goudbruin.
  16. Ondertussen maak je de avocado mayonaise:
  17. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
  18. Schep de avocado uit de schil en doe deze samen met de harisa en citroensap in een hoge kom.
  19. Pureer alles fijn met een staafmixer en breng op smaak met beetje peper en zout.
  20. Halveer de broodjes horizontaal en grill deze in een droge koekenpan.
  21. Haal de broodjes uit de pan en leg hierop het slablaadje, de linzenburger, avocado mayonaise, gebakken rode ui en koriander.
  22. Leg het andere deel van het broodje er bovenop en serveer direct.

 

Gedroogde groene linzen zijn o.a.te koop bij Jumbo (huismerk)/ Plus (oogst no 1) en AH (valle del sol).

Kijk voor meer lekkere bonenrecepten van Ellen hier.

menu-bars menu-close Menu Sluiten