Een heerlijke complete curry boordevol groenten met een frisse saus en lekker naan erbij! Ilse Fernandez van Slim & Pure maakte dit verrukkelijke recept voor een Vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naanbrood voor ons en schreef daarover:
Curry’s en stoofpotjes, ik ben er echt gek op! De geur van kruiden en specerijen die langzaam in het gerecht trekken, de rijke smaken, heerlijk!
Er zijn heel veel curry’s, uit verschillende landen. Allemaal erg lekker! Maar ik houd vooral van Indiase curry’s.
De Indiase keuken vind ik zo lekker omdat in deze keuken veel smaakvolle vega en vegan gerechten te vinden zijn. En de soorten kruiden en specerijen waar zij mee werken zijn mijn favoriet!Door de stevige structuur van het gerecht met lekker veel groenten en peulvruchten mis je in dit gerecht het vlees zeker niet. Dit is een enorm voedende maaltijd en ik vind het, het perfecte comfort food maaltje!
Ilse is voedingscoach en helpt mensen met het creëren van een gezondere levensstijl. Peulvruchten passen daar perfect bij!
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten