Recept met erwten
Vegetarische erwtensoep met spruitjes
vegetarische erwtensoep met spruitjes

Recept met erwten

Vegetarische erwtensoep met spruitjes

Met dit recept maak je een heerlijke vegetarische erwtensoep met spruitjes. Zo’n pan snert die pruttelt op het vuur, is toch ultiem comfortfood! Lara van Food by Leri maakte een vegetarische variant omdat ze graag minder vlees eet. Met vega spekjes en een vegetarische rookworst is dat net zo lekker als de traditionele erwtensoep. Als je liever gewone rookworst en spekjes wilt gebruiken dan kan dit uiteraard ook. Als je een gemengd gezelschap hebt dan volg je het recept tot aan het toevoegen van de rookworst en spekjes. Verdeel de soep dan over twee pannen en voeg het vlees of vega vlees toe.

Bereidingswijze vegetarische erwtensoep met spruitjes

  1. Doe 2 liter water in een pan met de laurierblaadjes, bouillonblokjes, de spliterwten en een snuf zout en breng aan de kook.
  2. Laat een uur koken totdat de erwten helemaal uit elkaar gevallen zijn. Roer regelmatig even door.
  3. Maak in de tussentijd de groenten schoon en snijd ze samen met de selderij klein. De knol, wortel en aardappel kunnen in kleine blokjes. De spruitjes kunnen in vieren en de prei in halve ringen. De ui mag gesnipperd worden.
  4. Haal na een uur de laurierblaadjes eruit, voeg alle groenten en de selderij toe met 250ml warm water.
  5. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen tot de groenten zacht en gaar zijn. Roer regelmatig door.
  6. Als je de soep direct wilt eten dan bereid je de vegetarische rookworst en spekjes en voeg je deze toe aan de soep.
  7. Het is echter het lekkerst om de soep pas de volgende dag te eten! Als je dat doet dan voeg je de worst en spekjes pas de volgende dag toe. Voeg nog 250 – 400 ml water toe om de gewenste dikte te bereiken. Maak af met peper en zout naar wens.
vegetarische erwtensoep met spruitjes
9
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 8 personen.
  • 500 gram spliterwten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1/2 knolselderij
  • 200 gram winterwortel
  • 1 vastkokende aardappel
  • 250 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 1 prei
  • handje selderij
  • vegetarische spekjes
  • 1 (vega) rookworst
  • peper en zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten