Recept met linzen
Vegetarische Linzenspaghetti
vegetarische linzenspaghetti

Recept met linzen

Vegetarische Linzenspaghetti

Zo lekker kan eenvoudig zijn! Bomvol groenten en smaak, deze vegetarische linzenpasta van Sweet & Spicy is er één voor vele momenten! Kelly gaf dit hoofdgerecht nog extra smaak met ras el hanout voor een verrassend effect. Door te kiezen voor volkorenpasta maak je het geheel nog voedzamer. Wanneer je glutenvrij eet, kun je de volkorenpasta ook vervangen door linzenspaghetti!

Bereidingswijze Vegetarische Linzenspaghetti

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de ui en doe in een ruime pan met wat olie, bak op laag vuur.
  3. Was ondertussen de wortel, snijd deze in kleine stukjes en bak mee met de ui.
  4. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en voeg ook toe.
  5. Bak alles 5 minuten op laag vuur.
  6. Snijd ondertussen de knoflook en de basilicum fijn.
  7. Voeg na 5 minuten de tomaten in blokjes toe samen met de knoflook, basilicum en tomatensaus.
  8. Verwarm totdat het gaat koken, draai het vuur laag en voeg de linzen toe.
  9. Schep door elkaar en voeg naar smaak de rest van de kruiden toe.
  10. Voeg bij het serveren flink wat parmezaanse kaas toe.
  11. Serveer met de volkorenspaghetti.
vegetarische linzenspaghetti
14
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • 150 gram volkorenspaghetti
  • 1 ui
  • 150 gram wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 200 gram tomaten, in blokjes
  • 200 gram linzen, voorgekookt
  • 200 ml tomatensaus
  • peper en zout
  • ras el hanout
  • oregano
  • Italiaanse kruiden
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten