Recept met erwten, linzen
Vegetarische tonijn poké bowl
VEGETARISCHE TONIJN POKÉ BOWL

Recept met erwten, linzen

Vegetarische tonijn poké bowl

Hoe maak je de vegetarische poké bowl met tonijn

Eten met Ted werd uitgedaagd en maakt zowaar 2 heerlijke gerechten met onze peulvruchten. Deze, een vegetarische poké bowl met tonijn en een Mexicaanse burrito poké bowl. Beide super smaakvol en vol met peulvruchten en lekkere ingrediënten.

Bereidingswijze

  1. Neem een diep bord en meng daarin de sojasaus, rijst azijn en sesamolie  met elkaar en leg er de plakjes watermeloen in.
  2. Kook de geweekte groene erwten in een pan met water voor ongeveer 35 minuten.Spoel ze daarna af met koud water.
  3. Doe de sushi rijst en het water in de pan en breng het aan de kook. Laat het dan op een laag pitje met de deksel op de pan ongeveer 20 gaar pruttelen.
  4. Kook ook de zwarte linzen in een pan met water voor ongeveer 12 minuten. Spoel ze daarna af met koud water.
  5. Kook in een pan met water de groene aspergepuntjes in 7 minuten beetgaar.
  6. Verwarm in een steelpannetje de rijstazijn, suiker en zout. Als de suiker en zout opgelost zijn kun je over de rijst gieten terwijl je het voorzichtig omschept.
  7. Schil de wortel met de dunschiller en schil er dan nog eens dunne wortellinten af.
  8. Schil de “red meat” radijs en snij deze in plakjes.
  9. Schaaf met de dunschiller plakjes van de snack kommommer en rol de plakjes op.
  10. Meng de aioli, crème fraîche, limoenrasp en sap met elkaar.
  11. Snij de mango in blokjes
  12. Snij de avocado in plakjes en besprenkel het eventueel met limoensap.
  13. Verdeel de sushi rijst over twee kommen.
  14. Doe wat sesamzaadjes op een bordje en rol daar de watermeloen ( vegetarische tonijn) door. Leg ze vervolgens op de rijst.
  15. Verdeel nu de rest van de ingrediënten over de rijst en maak het af met was limoenaioli.

Eet smakelijk.

13
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • voor een vegetarische poké bowl met tonijn
  • 250 gram sushi rijst
  • 350 ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 kleine theelepel zout
  • 100 gram groene erwten
  • 100 gram zwarte linzen
  • 2 eetlepels wakame zeewier
  • 1 kleine wortel
  • 1 rijpe mango
  • 10 groene aspergepuntjes
  • 1 mini-komkommer
  • 2 eetlepels preikiemen of alfalfa
  • 1 red meat radijs
  • halve avocado
  • 8 plakjes watermeloen
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijst azijn
  • 2 theelepels sesamolie
  • geroosterde sesamzaadjes
  • rasp van een limoen
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel aioli
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • groene cress (optioneel)
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten