Recept met bonen
Witte bonensalade met pesto
Witte bonensalade met pesto

Recept met bonen

Witte bonensalade met pesto

Smaakvolle salade met witte bonen

Witte bonen zijn heerlijk in een salade. De neutrale smaak past goed bij de frisse rode ui, de pittige rucola en knapperige courgette. Je brengt alles op smaak met lekkere basilicumpesto en wat geroosterde amandelen.

Bereidingstijd: 20 minuten
Exclusief weektijd van 8 – 12 uur en kooktijd van ongeveer 40 minuten

 

Bereidingswijze:

  1. Was de bonen en week ze 8 – 12 uur. Kook ze vervolgens in 40 – 60 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Schep de uien om met het sap van de citroen en bestrooi met peper en zout. Laat 20 minuten marineren.
  3. Meng de bonen met de courgette, rucola en ui en schep de pesto erdoor.
  4. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de basilicum en amandelen.
0
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 250 gram gedroogde witte bonen
  • 1 courgette, in dunne linten en in de lengte gehalveerd
  • 2 handen rucola
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 citroen, alleen het sap
  • 100 gram basilicum pesto
  • handvol amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • basilicum, om te garneren
  • peper en zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten