Ben jij al bekend met de tafelzuren van Kesbeke? Zij zijn bekend om de augurken en zure uitjes, maar hebben samen met Jonas en de recepten van Joke Boon een nieuw product gemaakt; Kesbeke saladeboontjes. Met een verrassend frisse smaak doet het in de verte denken aan augurken, maar om de mediterrane mix hiermee te vergelijken doet geen recht aan het eigen karakter van deze zacht zure boontjesmix.
Ze komen in driekleurige potjes met de klinkende namen als de Hollandse bonenmix, de Mediterrane mix en de Griekse mix. Als liefhebber van een zuurtje op de achtergrond, maakte ik voor een vegetarische hamburger gebruik van de mediterrane mix.
Nu zou je de boontjes als garnering op het bord erbij kunnen serveren. Ik koos ervoor om er een smeuïge spread van te maken en deze als basis voor op het hamburgerbroodje te gebruiken. Met daarop een ietwat pittige burger van kikkererwten doet dit heerlijke broodje wat mij betreft zeker niet onder voor de traditionele hamburger.
Hoe maak je de burgers?
Deze mediterrane mix van Kesbeke heeft m’n interesse genoeg gewekt om ook de andere smaken te willen uitproberen. De Griekse mix lijkt mij een perfecte aanvulling op de welbekende Griekse salade met Tzatziki en naanbrood. De Kesbeke saladeboontjes Hollande mix van zou het ondanks zijn naam volgens mij ook goed doen in buitenlandse gerechten. Ik denk bijvoorbeeld als topping op of in een Mexicaanse bonenwrap. Maar als tafelzuur bij een oerhollandse bonenschotel doet zijn inhoud de meeste eer aan.
Alle 3 de varianten Kesbeke saladeboontjes zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn
Nog meer inspiratie nodig?
Op elk potje zit een piepklein boekje met drie lekkere recepten van Joke Boon.