Recept met linzen
Zoete linzensalade met geitenkaas

Recept met linzen

Zoete linzensalade met geitenkaas

Deze zoete linzensalade met zachte geitenkaas zet je in een handomdraai op tafel. Lekker als lunch, gecombineerd met brood als avondmaaltijd of mee naar school of werk. Linzen zitten vol eiwitten en zorgen er daarmee voor dat je er weer een tijdje tegenaan kunt.

Bereidingswijze

  1. kook de groene linzen tot ze gaar zijn. Giet ze dan af in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.
  2. doe de komkommer, noten en abrikozen samen met de groene linzen in een grote schaal en meng dit.
  3. voeg de (verkruimelde) geitenkaas toe.
  4. maak de dressing van de olijfolie, mosterd, honing en dille.
  5. doe wat van de gemengde sla door de salade en maak dit af met de dressing.

Lekker met vers gebakken (afbak)meergranenbrood!

Meer recepten met groene linzen
Petra Peulvruchten
Petra

Ik ben Petra, werk in het onderwijs en heb drie kinderen. Vanwege ons samengestelde gezin soms zelfs vijf! Voor zo’n club koken, rekening houdend met volle schema’s van de kinderen en drukke banen, is soms best een uitdaging! De maaltijden moeten dan vooral verantwoord, makkelijk en lekker zijn! Lees en proef mee én…..laat gerust een reactie achter.

Bekijk meer recepten van Petra
1
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • Zoete linzensalade met geitenkaas
  • 200 gram groene linzen
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 10 gedoogde abrikozen, fijngesneden
  • 4 handjes gemengde noten, grofgehakt
  • 1 komkommer, in kleine blokjes snijden
  • zakje gemengde sla
  • Voor de dressing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelpel honing
  • verse dille, fijngehakt, naar eigen smaak
Print
Stuur
Deel
Categorieën
(advertentie)
Menu Sluiten