Recept met linzen, bonen
Zwarte linzen kidneybonen burger
zwarte linzen kidneybonen burger

Recept met linzen, bonen

Zwarte linzen kidneybonen burger

Pauline van Pienskeuken was nog niet zo bekend met gedroogde bonen maar kon gelukkig goed uit de voeten met de mysterybox die we haar hadden gestuurd. Ze ging aan de slag en maakte een lekkere burger die ook op haar burger pagina komt! Deze Zwarte linzen kidneybonen burger is lekker op een broodje maar ook bij de stamppot!

Bereidingswijze Zwarte linzen kidneybonen burger

  1. Spoel de linzen en bonen af onder de kraan en week ze 9 uur in een kom koud water.
  2. Giet de peulvruchten af en doe kokend water bij de bonen/linzen. Laat dit zachtjes koken totdat de kidneybonen gaar zijn (ca. 1½ uur). Check of de kidneybonen gaar zijn.
  3. Laat de peulvruchten goed uitlekken, verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Snij de wortel, sjalotten, rode peper en de knoflook in stukken en doe samen met de peulvruchten in de keukenmachine.
  5. Meng dit met de pulseknop tot een samenhangend geheel.
  6. Voeg op het laatst de gemengde noten toe voor wat bite.
  7. Voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel nog te nat is.
  8. Vorm met vochtige handen of met behulp van een kookring burgers. Gebruik 50 gram per burger. Druk het mengsel goed aan. Dit kan met de achterkant van een lepel. Bij sommige kookringen zit ook een onderdeel waarmee je de burger goed aan kunt drukken.
  9. Ga zo door totdat het bonen/linzen mengsel op is. Uit dit recept haalde ik 8 burgers. Wil je ze wat dikker, dat kan natuurlijk ook.
  10. Schuif de bakplaat de oven in en bak de kidneybonen zwarte linzen burger in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.
0
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 50 gram gedroogde kidneybonen
  • 50 gram belugalinzen
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 75 gram wortel
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • mespunt chilivlokken
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten