Tikka curry met linzen

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

  • 6 kippendijen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g rode linzen, gekookt
  • 3 el tikka masala pasta
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 150 ml yoghurt
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml water
  • olijfolie
  • 2 el boter
  • rijst

Wat ga je doen?

  1. Zet een pan op het vuur met wat olie en de boter. Fruit hierin de ui voor ca. 15 minuten.
  2. Voeg de paprika, de masala pasta en de tomatenpuree toe. Laat dit ca. 5 minuten doorgaren.
  3. Bak de kippendij  in een andere pan gaar.
  4. Voeg je de kippendij, gepelde tomaten en de linzen toe aan het masala mengsel. Bak dit voor 2 minuten goed door en voeg dan 200 ml water toe. Laat het geheel ca. 20 minuten op een laag vuur doorgaren met de deksel op de pan.
  5. Schep net voor het serveren de yoghurt door het mengsel.
  6. Serveer met naambrood of rijst
Summary
recipe image
Recipe Name
Tikka curry met linzen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 21 Review(s)