Recept met bonen
Zwarte bonenburger
Zwarte bonenburger

Recept met bonen

Zwarte bonenburger

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C heteluchtoven).
  2. Verdeel de bonen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze tot ze openbarsten en knapperig worden. Dit duurt ca. 20 min. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Laat de oven aanstaan.
  3. Meng in de keukenmachine de bonen, mais, rode ui, bosui, knoflook, olijfolie, rode peper, olijven, koriander en komijnzaad. Het mengsel mag nog wat structuur behouden. Schep het mengsel in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  4. Kluts het ei en doe de helft bij het bonen mengsel samen met de havermout en feta en meng door elkaar. Als het mengsel te nat is voeg dan nog wat extra havermout toe. Is het te droog en blijft het niet plakken? Voeg dan nog wat ei toe.
  5. Zet weg voor een half uur zodat het mengsel wat kan verstevigen.
  6. Snijd ondertussen de garnering in de gewenste stukken.
  7. Vorm van het bonen mengsel 3-4 burgers. Verhit een pan op hoog vuur met wat olijfolie. Bak de burgers een paar minuten per kant bruin en krokant. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 10-15 min. in de oven.
  8. Snijd het brood en grill dit even in de grill of in een broodrooster.
  9. Besmeer de onderkant met feta. Beleg met salade, tomaat, komkommer en avocado.
  10. Leg hierop de burgers en garneer met de cress.

 

14
5/5
Ingrediënten
  • Burgers, 3 of 4 stuks
  • 250 gram zwarte bonen, geweekt en gekookt
  • 150 gram mais
  • 50 gram feta (gebruik de rest van het blok om het brood te besmeren)
  • 50 gram havermout
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 rode peper met zaadjes, fijngesneden
  • 1 bosui, fijngesneden
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 ei
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • Toppings naar keuze
  • dikke plakken brood of broodjes
  • tomaten
  • feta
  • komkommer
  • avocado
  • rucola of veldsla
  • rode peper
  • bosui
  • cress of kiemgroenten
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten