Zzwwooeeiiii! Met een intens zoevend geluid razen de kikkererwten door de elektrische koffiemolen, die ik een tijdje geleden van mijn schoonmoeder kreeg. Zo’n oude moulinex uit de jaren zestig. En helemaal retro met dat oranje kleurtje.
Door de doorzichtige opstaande deksel zie ik hoe de kikkererwten tot kleine stukjes worden vermalen om vervolgens te veranderen in een poederachtig laagje geel meel dat voor dit recept het hoofdingrediënt gaat vormen van mijn inmiddels beproefde pannenkoekenreceptuur. Pannenkoeken van kikkererwten? Jazeker, waarom niet?
Toen ik op een zondagmorgen iets las over het zelf maken van kikkererwtenmeel, wilde ik dat ook weleens uitproberen. In de voorraadkast vond ik nog een restant uit een pakje van Farmer dat ik eerder deze week had gebruikt voor het maken van kikkererwtenwraps. Het recept ervan vind je overigens ook op deze website. En zeker ook aan te raden, want de smaak van de glanzende ronde kikkererwtenknikkers in gekookte variant zijn voortreffelijk. Misschien wel te mooi om er meel van te malen. Maar het leek mij leuk om te laten zien wat je nog meer met deze erwtjes kan doen.
Pannenkoeken van kikkererwten kun je voor talloze toepassingen en gerechten gebruiken. Lekker als hartig ontbijt of lunch en ideaal om mee te nemen voor onderweg. In onderstaand gerecht heb ik de pannenkoeken gebruikt als basis voor een wrap met spinazie, geitenkaas en walnoten.