Recept met bonen
Recept: stoofschotel met bruine bonen
Stoofschotel met bruine bonen

Recept met bonen

Recept: stoofschotel met bruine bonen

Wat ga je doen?

  1. Was de bruine bonen goed. Doe de gewassen bonen in een grote kom water en laat een nacht (minimaal 8 uur) weken.
  2. Kook de bruine bonen in 45  min – 1 uur gaar en verwarm de oven voor op 200°C
  3. Verhit de olijfolie in een diepe, grote koekenpan of soeppan en bak de ui en knoflook ca. 5 min.
  4. Voeg het komijn-, chili-, koriander- en paprikapoeder toe en bak dit 1 min. mee.
  5. Doe de tomatenblokjes en gekookte bruine bonen erbij en roer goed door. Breng dit langzaam aan de kook.
  6. Mix de aardappelpartjes met de bonen-tomatenmix en doe in een ovenschaal. Breng wat meer op smaak met peper en zout.
  7. Snij de falafel of groentenballetjes doormidden en verdeel ze over de ovenschaal.
  8. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de oven.
  9. Serveer met verse peterselie en brood om te dippen.

De persoonlijke blog van de groene meisjes. 

35
3/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • 400 gram gedroogde bruine bonen
  • 800 gram tomatenblokjes (2 blikken)
  • 450 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 8-10 falafel of groenteballetjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2-1 tl zout
  • handje verse peterselie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten