Zo’n lekkere goedgevulde tajine, pruttelend op het vuur. Aaf van Wat eten we vanaaf maakte een geweldige lamscurry met kikkererwten en vertelt daarover:
Wanneer ik een curry aan het koken ben denk ik aan mijn reis door Australië.
Daar ben ik een tijd geleden ruim een jaar geweest.
Lekker met mijn rugzakje als backpacker Down Under. Veel rondgereisd. Veel van het land kunnen zien én proeven. Australië is ook een proeverij van andere culturen. In de grote steden zijn ze erg multiculti wat betreft restaurants en afhaal. De foodcourts onderin de grote shopping centra zijn een waar Walhalla voor curryliefhebbers zoals ik. Daar kon ik voor een paar dollar een bordje vol scheppen. Ideaal en mega lekker.
Mijn grote liefde voor lamsvlees is alleen maar groter geworden in Australië en New zeeland. Vandaar dat ik heb gekozen voor een lamscurry met kikkererwten. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit in mijn leven kikkererwten gegeten voordat ik Down Under ging. Maar ik vind ze heerlijk.
Hopelijk vinden jullie de combinatie lamsvlees en kikkererwten net zo lekker als ik…
Tip:
Heb je geen Tajine? Geen probleem gebruik dan een gietijzeren pan.
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Voorbereiding: 8 uur kikkererwten wellen in koud water
Marineren: 1 uur
Bereidingstijd: 2 uur