Recept met linzen
Linzensalade met burrata
Linzensalade met burrata

Recept met linzen

Linzensalade met burrata

Genieten van een heerlijke groene linzensalade met burrata

Deze linzensalade met burrata eet je het hele jaar door! Eenvoudig, smaakvol en een perfecte combinatie van texturen en smaken. Het aardse van de groene linzen met de knapperige paprika en komkommer samen met de sappige, zoete granaatappelpitjes en de romige burrata is onweerstaanbaar. Deze salade eet je als lichte lunch, als bijgerecht, maar ook als voorgerecht is het een feestje op zich!

Bereidingswijze:

  1. Spoel de linzen zorgvuldig af en breng ze in koud water aan de kook. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Maak de granaatappel schoon.
  3. Maak een dressing van het sap van de citroen, olijfolie, peper en zout en za’atar.
  4. Meng de linzen met de rucola, paprika, komkommer, granaatappelpitjes en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de burrata en dressing erover en serveer direct.
7
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 150 gram groene linzen
  • 75 gram rucola
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 granaatappel
  • 1 bol burrata
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 tl za'atar
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten