De wintertijd is weer ingegaan! Dat betekent dat je binnenkort in het donker thuis komt. Ook de winterjassen komen weer uit de kast en de frisse salades bewaren we even tot volgend jaar wanneer het weer warmer gaat worden. Voor nu heb je behoefte aan lekkere verwarmende schotels die goed vullen en je van binnen weer warm maken. Hoe lekker is het als je thuis komt terwijl je weet dat er een heerlijke stoofschotel op tafel staat te wachten? Het het hele huis is gevuld met lekkere geuren en je kunt niet wachten om aan te vallen! Daarom vind je in dit artikel allemaal heerlijke stoofgerechten met peulvruchten.
Peulvruchten zijn de ideale ingrediënten voor een geweldige stoofschotel. Of je ze nou als vervanger gebruikt van vlees of gewoon als groente, de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Peulvruchten behouden hun stevigheid en hun bite en daardoor zijn ze uitermate geschikt om een lekker lang te garen. Stoven is een bereidingstechniek waarbij de ingrediënten op een lage temperatuur in vet en vloeistof gedurende lange tijd worden gegaard. Gebruik hiervoor bij voorkeur een pan met een dikke bodem zodat de warmte goed geleid wordt. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en fruit ze eerst aan in boter of olijfolie voor nog meer smaak.
Natuurlijk maak je de lekkerste stoofgerechten met peulvruchten. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet en laten je zo zien dat je op elk moment kunt genieten van een fijne stoofschotel.
Dat je met stoven ook heel goed een feestelijk gerecht kunt neerzetten, bewijst het recept voor parelhoen met zuurkool en linzen. Het is een makkelijk recept om te bereiden en daarna heb je alle tijd om de tafel mooi te dekken!
Stiekem zijn dit soort stoofgerechten de volgende dag nog lekkerder! Door de chorizo krijgt het gerecht net dat extra beetje pit. Ga voor een mix van bonen of alleen voor witte bonen in deze Bonenschotel met chorizo en worstjes
Dit is echt een makkelijke en voedzame maaltijd voor door de weeks. Deze Stoofschotel met bruine bonen is vegetarisch en lekker op smaak gebracht met specerijen en kruiden. Verdubbel de hoeveelheid als je er met het hele gezin van eet.
Lekker stoven kan dus met verschillende soorten peulvruchten. Van bonen, tot linzen of kikkererwten, ze zijn allemaal geschikt. Vergeet niet om ze eerst te weken zodat ze direct verwerkt kunnen worden. Eet smakelijk!