Wat zijn kapucijners en hoe kook je ze?
Wat zijn kapucijners en hoe kook je ze? Kapucijners zijn typisch Nederlands en worden al eeuwenlang gegeten. Het is een kleine ingedeukte peulvrucht. Een kapucijner is een erwt en lijkt erg op de grauwe erwt. Verse kapucijners zijn maar kort, met name in de maanden juni en juli, in de winkel te vinden. De meeste kapucijners worden gedroogd en verpakt na de oogst om verhandeld te worden.
Kapucijners worden al eeuwenlang opgediend in combinatie met gekookte aardappels met jus . Tegenwoordig worden de erwten ook wel gegeten met gebakken spek en piccalilly of stroop. Bonenkruid past ook goed bij kapucijners.
Kapucijners zijn rond en hebben als ze gedroogd zijn een lichtbruine kleur.
Weektijd:
- Koud8-12 uur
- Warm3 uur
Kooktijd:
- Koudca. 1 uur
- Warmca. 40-60 minuten
Bewaren:
- Gekoeld1-2 dagen
- Diepvries3 maanden
Smaak: Kapucijners hebben een zoete, vlezige en spekachtige smaak.
Herkomst:
Toepassing: Kapucijners worden vaak als bijgerecht met spek en ui gegeten, maar passen ook goed in vegetarische schotels en maaltijdsalades.
Bekijk waar je kapucijners bij in jou in de buurt te koop zijn.
Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.