Recept: brownietaart van gedroogde zwarte bonen
Zoete traktatie van zwarte bonen: brownies

Recept: brownietaart van gedroogde zwarte bonen

Zoete traktatie van zwarte bonen: brownies

Brownies van zwarte bonen

Met de kerstdagen voor de deur, vind ik het leuk om te bekijken of iets nieuws kan serveren. Als ik thuis vertel dat ik brownies met zwarte bonen ga uitproberen, kijken ze me vol ongeloof aan. Die zwarte prut, inmiddels al in een pan op het vuur, wordt straks een brownie? Wacht maar denk ik, zwarte bonen lenen zich uitstekend voor een zoete traktatie als deze.

Brownies zoals de meeste mensen ze kennen, zitten vaak vol met boter en suiker. Maar een gezondere variant zoals deze heb je ook in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten voor de brownies 

  • 100 g gedroogde zwarte bonen
  • 6 grote dadels
  • 2 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 el honing
  • snuf zout
  • 2 el cacaonibs
  • 1 el kokosrasp

 

Hoe maak je de brownies?

  • Wel de gedroogde zwarte bonen een avond van de voren in een ruime pan met water en kook ze de volgende dag in een dik uur gaar.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng met een keukenmachine de zwarte bonen samen met alle andere ingrediënten (behalve de cacaonibs en kokosrasp) tot een egaal beslag.
  • Roer als laatste de stukjes cacaonibs en kokosrasp door het beslag
  • Giet het beslag in een ronde of vierkante taartvorm, maar net welke je in huis hebt.
  • Bak de brownies 25 minuten in de oven.
  • Laat de brownies goed afkoelen en snijd deze in punten of vierkante stukken.

Lekker met een warme kop chocomelk, kopje koffie of thee. Als je ze nog op dezelfde dag eet, zijn ze op z’n lekkerst. 

Overigens als ik van te voren niet had verteld dat er zwarte bonen in zaten, hadden m’n tafelgenoten het niet geraden.

Tip voor de kerst: extra feestelijk maak je deze zwarte bonen brownies door er een kerstfiguurtje op te maken van kokosrasp.

 

menu-bars menu-close Menu Sluiten