Begin het nieuwe jaar gezond met peulvruchten
Bananbrood met kikkererwtenmeel - Peulvruchten.nl

Begin het nieuwe jaar gezond met peulvruchten

Bananbrood met kikkererwtenmeel - Peulvruchten.nl

Gezond het nieuwe jaar in met peulvruchten

De allerbeste wensen voor 2023! Heb je fijne feestdagen gehad? We hopen dat je dit jaar goed bent begonnen en dat je een geweldige tijd tegemoet gaat waarin je het beste uit jezelf haalt. Begin het nieuwe jaar gezond met peulvruchten. Vitamines en voedzame maaltijden zijn onlosmakelijk verbonden met hoe jij je voelt. Door goed en bewust te eten krijg je voldoende energie om aan de slag te gaan met werken, sporten en natuurlijk ontspanning!

De voordelen van peulvruchten

Heb jij moeite met het bedenken en maken van gezonde maaltijden? Kies voor kleine aanpassingen die je steeds verder doorvoert. Hierdoor wordt het creëren van gezonde maaltijden een peulenschil en geniet van de vele voordelen van peulvruchten.

Peulvruchten zijn echte vitaminebommen die vezelrijk zijn en veel plantaardige eiwitten bevatten. De eiwitten in combinatie met vezels zorgen ervoor dat je lang verzadigd blijft.  Ook bevatten peulvruchten langzame koolhydraten die voorkomen dat je bloedsuikerspiegel te snel stijgt. Veel pieken in je bloedsuiker zijn ongezond en kunnen uiteindelijk tot overgewicht en andere klachten leiden. Een ander voordeel van peulvruchten is dat ze vetarm zijn en weinig calorieën bevatten. Daarnaast zijn gedroogde peulvruchten budgetproof en kun je er heerlijke gerechten mee bereiden.

Meer over peulvruchten

Gezond eten met peulvruchten

Het is eigenlijk best makkelijk om gevarieerd en gezond te eten met peulvruchten. De keuze is al reuze als het gaat om bonen, erwten en linzen en je kunt ze ook nog eens verschillend bereiden. Van zoete tot hartige gerechten, van soep tot ovenschotels en van salades tot hapjes. Gedroogde peulvruchten bevatten bovendien geen extra toevoegingen en ze zijn hartstikke lang houdbaar. Onze tip: Zorg dat je standaard verschillende soorten peulvruchten in huis hebt voor allemaal lekkere recepten.

 

Tips voor de bereiding van peulvruchten

Het is even wennen misschien om gedroogde peulvruchten te bereiden. Je moet ze natuurlijk van tevoren weken en dat is iets wat je wellicht vergeet. Linzen zijn daarin het makkelijkst: die hoeven niet geweekt te worden en hebben ook een korte kooktijd. Om optimaal te kunnen genieten van peulvruchten in je weekmenu is het slim om eens per week peulvruchten te weken en te koken. Dan heb je altijd gekookte peulvruchten bij de hand en verkort je je kooktijd aanzienlijk op drukke doordeweekse dagen. Je kunt gekookte peulvruchten een aantal dagen in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren, vries ze dan in. Zet een vast moment in je agenda en kook je voorraadje peulvruchten. Zo grijp je nooit mis!

Nog even de tips op een rij:

  • weken
  • koken
  • bewaren in de koelkast of vriezer
Alle recepten met peulvruchten

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om aan de slag te gaan in de keuken. Laat je ons weten wanneer je een lekker gerecht hebt wat je met ons wilt delen?

menu-bars menu-close Menu Sluiten