Begin het nieuwe jaar gezond met peulvruchten
Bananbrood met kikkererwtenmeel - Peulvruchten.nl

Begin het nieuwe jaar gezond met peulvruchten

Bananbrood met kikkererwtenmeel - Peulvruchten.nl

Gezond het nieuwe jaar in met peulvruchten

Gelukkig nieuwjaar! Wij hopen dat je heerlijke feestdagen hebt gehad en dat je 2022 vol enthousiasme bent begonnen en dat het weer een mooier jaar mag worden waar je het beste uit jezelf gaat halen.

Wij beginnen dit jaar sowieso gezond met gezonde vitaminen en voedzame maaltijden met peulvruchten. Door goed en bewust te eten, kun je voor een groot deel beïnvloeden hoe jij je voelt. Door gerechten met peulvruchten toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon, krijg je voldoende voedingsstoffen tot je die zorgen voor fijne energie in je lichaam.

De voordelen van peulvruchten

Heb jij moeite met het verzinnen en maken van gezonde maaltijden? Kies voor kleine aanpassingen die je steeds verder doorvoert. Hierdoor wordt het creëren van gezonde maaltijden een peuleschil en geniet je van de vele voordelen van peulvruchten.

Peulvruchten zijn echte vitaminebommen die vezelrijk zijn en veel plantaardige eiwitten bevatten. Deze eiwitten worden door je lichaam beter opgenomen en zorgen ervoor, in combinatie met de vezels, dat je lang verzadigd bent. Ook bevatten peulvruchten langzame koolhydraten die voorkomen dat je bloedsuikerspiegel te snel stijgt. Veel pieken in je bloedsuiker zijn ongezond en kunnen uiteindelijk tot overgewicht en andere klachten leiden. Een ander voordeel van peulvruchten is dat ze vetarm zijn en weinig calorieën bevatten. Daarnaast zijn gedroogde peulvruchten budgetproof en kun je er heerlijke gerechten mee bereiden.

Meer over peulvruchten

Gezond eten met peulvruchten

Het is eigenlijk best makkelijk om gevarieerd en gezond te eten met peulvruchten. De keuze is al reuze als het gaat om bonen, erwten en linzen en je kunt ze ook nog eens verschillend bereiden. Van zoete tot hartige gerechten, van soep tot ovenschotels en van salades tot hapjes. Gedroogde peulvruchten bevatten bovendien geen extra toevoegingen en ze zijn hartstikke lang houdbaar. Onze tip: Zorg dat je standaard verschillende soorten peulvruchten in huis hebt voor allemaal lekkere recepten.

Tips voor de bereiding van peulvruchten

Het is even wennen misschien om gedroogde peulvruchten te bereiden. Je moet ze natuurlijk van tevoren weken en dat is iets wat je wellicht vergeet. Linzen zijn daarin het makkelijkst: die hoeven niet geweekt te worden en hebben ook een korte kooktijd. Voor de overige peulvruchten is het het makkelijkst als je een vast moment in je agenda zet, ze weekt en de volgende dag een voorraad kookt die je in de koelkast of vriezer bewaart voor een moment dat je ze snel nodig hebt. Zo grijp je nooit mis!

Nog even de tips op een rij:

  • weken
  • koken
  • bewaren in de koelkast of vriezer
Alle recepten met peulvruchten

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om aan de slag te gaan in de keuken. Laat je ons weten wanneer je een lekker gerecht hebt wat je met ons wilt delen?

menu-bars menu-close Menu Sluiten
-->