Koken uit je voorraadkast doe je zo
Comfortfood in de herfst

Koken uit je voorraadkast doe je zo

Comfortfood in de herfst

Koken uit je voorraadkast doe je zo

Met een goedgevulde voorraadkast is lekker en gevarieerd koken altijd binnen handbereik. Als je slim inkoopt en zorgt voor een aantal basisproducten die je altijd in huis hebt dan grijp je nooit meer mis op het moment dat je denkt dat je niets meer in huis hebt. Want met een pak pasta, een blik tomaten een een handvol linzen zet jij bijvoorbeeld al een heerlijk pastagerecht op tafel. Maar hoe zorg je voor een goede voorraad in je kast, koelkast en vriezer?

Standaard in huis

Onder een goedgevulde voorraadkast, of koelkast of vriezer, verstaan we eigenlijk dat je altijd bepaalde producten op voorraad hebt zodat je die kunt combineren tot een gerecht. Daarbij zijn gedroogde peulvruchten onmisbaar. Ze zijn lang houdbaar en wanneer je ze hebt gekookt, kun je ze ook nog een tijdje bewaren in de vriezer zodat je ze direct kunt verwerken in je gerechten. Met bonen, erwten en linzen in huis heb je al een goede basis te pakken. Maar wat denk je van de bovengenoemde pasta in verschillende soorten, blikken tomaten, rijst en andere soorten granen. Verder zijn olijven, kruiden en specerijen en andere smaakmakers zoals uien en knoflook onmisbaar.

In de koelkast bewaar je kaas, lang houdbare groenten zoals wortels en aangebroken potjes. Ook geweekte en gekookte peulvruchten blijven een aantal dagen goed in de koelkast in een luchtdicht bakje. In de vriezer kun je ontzettend veel bewaren. Denk aan aardappelproducten, vlees, vis en natuurlijk gekookte erwten, bonen en linzen.

Bonen in gerechten

Lekker koken met een slimme voorraad

Met een slimme voorraad kun je dus prima koken. Combineer kikkererwten met kruiden en bloem voor lekkere homemade falafel zoals in het recept hierboven, maak een goedgevulde curry linzensoep met wat linzen, currypasta en een blik kokosmelk of maak een heerlijke chili con carne met gehakt uit de vriezer! Er is zoveel te maken als je je voorraad goed op orde hebt. Al deze producten zijn bovendien goed verkrijgbaar bij iedere supermarkt. Zeker met linzen kun je perfect een snelle maaltijd op tafel zetten maar als je een vast moment in de week aanhoudt voor het weken van bonen en erwten, grijp je ook bij deze peulvruchten nooit meer mis. Je haalt ze gewoon uit de koelkast of vriezer!

Koken uit je voorraadkast

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

menu-bars menu-close Menu Sluiten