Peulvruchten populair in Nederlandse keuken
Wat zijn peulvruchten en hoe maak je ze klaar - peulvruchten.nl

Peulvruchten populair in Nederlandse keuken

Wat zijn peulvruchten en hoe maak je ze klaar - peulvruchten.nl

Peulvruchten als linzen, kikkererwten en kidneybonen zijn steeds vaker in de Nederlandse keukens te vinden. De laatste twee jaar zijn Nederlanders bijna 30 procent meer van deze bonen gaan eten.
Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau GfK, uit opdracht van Bonduelle. Voor de enquête zijn 1.057 Nederlandse vrouwen ondervraagd. “De voorhoede uit de grote steden heeft de peulvrucht als hip voedsel omarmd. Bijvoorbeeld als duurzaam en gezond alternatief voor vlees”, stelt voedseltrendwatcher Marjan Ippel. “En zoals het meestal gaat met trends, volgt de rest van het land daarna.”

Uit eerder onderzoek van april dit jaar blijkt dat een dagelijkse dosis peulvruchten het LDL-cholesterol in het bloed verlaagt, en daarmee waarschijnlijk het risico op hart- en vaatziekten. Peulvruchten werden al langer aanbevolen, maar hier bestond nog geen wetenschappelijk bewijs voor.

Door: NU.nl

Menu Sluiten