Peulvruchten slim en slank
 

Peulvruchten slim en slank

 

Heb je als je aan de lijn doet er al eens aan gedacht wat vaker peulvruchten op het menu te zetten? Nee? Dan ben je niet de enige. Peulvruchten worden in Nederland namelijk niet zo heel vaak gegeten. Gemiddeld eten we nog geen 10 gram per week. Dat mag best een beetje meer zijn, want peulvruchten zijn ontzettend gezond en ook nog eens goed voor de lijn.

Het laatste advies van het Voedingscentrum is wekelijks een peulvruchtenmaaltijd op het menu te zetten. Dat is vooral omdat de bonen en linzen helpen het ongunstige LDL-cholesterol te verlagen en dat is goed voor hart en bloedvaten. Maar dat niet alleen, peulvruchten bevatten relatief weinig calorieën terwijl ze wel vol zitten met vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. Vooral die vezels en eiwitten zorgen ervoor dat peulvruchten heel goed verzadigen. Na een peulvruchtenmaaltijd heb je niet zo snel honger. Goed idee dus om regelmatig bonen op het menu te zetten, zeker als je aan de lijn doet. Dus kies voor: bruine bonen, witte bonen, linzen, kidney-, zwarte- of adukibonen…keus te over.

Met al die verschillende peulvruchten maakt je verrassend lekkere gerechten. Denk daarbij echt niet alleen aan winterse soepen en stoofschotels. Ook gerechten die passen bij de (hopelijk) warme maanden die gaan komen. Verwerk ze in salades (ze zijn ideaal voor lunchsalades), burgers, fingerfood voor picknicks, zomerse soepen of spreads voor op brood. Op de receptenpagina’s van deze website vind je volop inspiratie.

Mary Stottelaar


Mary Stottelaar is voedingskundige/diëtist bij onder andere Puurgezond.nl. Mary is gek op koken en ze probeert gezond altijd zo lekker mogelijk te maken. Niet alleen voor haarzelf en haar gezin, maar ook in de adviezen op PuurGezond.nl.

menu-bars menu-close Menu Sluiten