Blog: Snert Special
Bruine bonen koken, weken en bereiden -Peulvruchten.nl

Blog: Snert Special

Bruine bonen koken, weken en bereiden -Peulvruchten.nl

Snert Special

Zodra de winter zijn intrede doet krijg je spontaan trek in ovenschotels en warme soepen. Zeg kou en velen zullen zeggen erwtensoep ofwel Snert.

Een traditionele erwtensoep bestaat uit een basis van spliterwten, vlees en een mooi boeket aan groenten die deze soep lekker op smaak brengt. Als het dan zo’n 2 uur heerlijk heeft staan pruttelen dan is alleen het toevoegen van een sappige rookworst nog een must. Zet je de soep een nacht in de koelkast dan heet hij de volgende dag Snert en eerlijk is eerlijk…dan smaakt hij zelfs nog lekkerder.
Hoe herken je een goede Snert? Als je jouw lepel er rechtop in kan zetten….en nu genieten maar! Tijdens een zaterdagavond, een doordeweekse dag, langs de ijsbaan, na een lange wandeling of als lunch tijdens buiten werkzaamheden.

Klinkt bijna als een mooi sprookje, want aan elke Snert thuis gemaakt zit weer een bijzonder verhaal van de juiste mix van groenten, dat speciale stuk vlees of de kooktijd.

Deel je Snert

Snert leent zich ook zo goed om te delen met je buren, familie of vrienden. Zo’n grote pan is zo gemaakt, maar niet zo leeg gegeten dus daarom sta ik altijd graag een paar bakjes af.

Snertprins of prinses?

Gelukkig leven we in een tijd waarin we gewend zijn aan moderne variaties op traditioneel maaltijden en laat ik je graag zien dat je met spliterwten veel meer kunt maken dan alleen traditionele Snert.

Heb je de Snert Special al gelezen? Een glossy over Snert met onderwerpen als:

  •  Snert geschiedenis
  • Tips voor de beste Snert
  • 3 verrassende variaties op erwtensoep
  • Pimp je soep

Kortom, met deze glossy ben jij straks de beste snertprins of prinses. Lees de Snert Special

Direct naar recepten

 

menu-bars menu-close Menu Sluiten