Interview met Strongfood.nl

Interview met Strongfood.nl

Interview met strongfood.nl

De inmiddels steeds populairder wordende Javastraat in Amsterdam-Oost heeft er weer een pareltje bij. Een moderne mini-markt die doet denken aan de kruidenier van vroeger, daar waar je zelf je peulvruchten kunt scheppen en afwegen op een hippe rode weegschaal. Strong Food heet deze conceptstore van eigenaresse Samira Dahmani. Een dame met een missie.

‘1 september 2016 gaan we echt open’, vertelt ze als we plaats nemen aan een van de tafeltjes op de vide. Want de panden aan de Javastraat hebben hoge plafonds waar ook dankbaar gebruik van is gemaakt. Twee trappetjes zorgen voor een verschillende beleving. Bij binnenkomst links is de bar waar je verse theeën kunt proeven en aan de overkant uit de kast kunt kopen. Even verderop staan beneden uitnodigende zakken met wel zesentwintig soorten peulvruchten waar je zelf een schep uit kunt halen.

‘Ik beschouw de zomermaanden als een experimentele fase waarin we onze klanten feedback vragen over de producten en waar we het aanbod nog op aan kunnen passen, vervolgt Samira verder. ‘De wens van onze klant is belangrijk voor ons. De zakken met peulvruchten worden groter, we krijgen nog meer kruiden die we overigens ook zelf gaan malen en binnenkort maak ik hummus van alle peulvruchten die we hier voeren. Want Strong Food moet je proeven zodat onze bezoekers worden geïnspireerd’.

De combinaties die je met peulvruchten kunt maken zijn eindeloos. 

Samira Dahmani

 

‘Onze producten komen uit de buurt, maar ook van ver. De honing is van de stadsimker, de havermout van een EKO-boer uit de buurt en onze koffiebonen worden gebrand in Oost. Maar het zou gek zijn als ik met mijn winkel in deze smeltkroes van culturen geen producten uit verre landen haalde. We verkopen bonen uit Amerika en Canada, kruiden uit India en Marokko, noten uit Azië, Israël en Zuid-Amerika en superfoods uit het amazone-gebied. En alles is goed geprijsd, want ik vind dat iedereen toegang moet hebben tot Strong Food’.

Op de vraag waar de naam Strong Food voor staat, merk je dat Samira weet waarover ze praat. ‘Strong Food als in oervoeding, dat wat mensen aten in de oertijd. Echt krachtvoer dus. Door het nemen van een handje bonen, noten en granen was de mens vroeger eerder verzadigd. Voeding was de brandstof voor je lichaam. Vooral in een stad als Amsterdam zijn we losgeraakt van moeder natuur. Mijn missie is dat in dit millennium opnieuw op de (menu)kaart te zetten. Van de menukaart proef ik een bowl met een mix van bonen, noten, granen en een shotje olie en ben overtuigd. Dit geeft kracht.

 

‘Ieder mens heeft het recht om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen en zo gezond mogelijk te leven’.

 

Samira Dahmani

 

www.strongfood.nl

 

 

menu-bars menu-close Menu Sluiten