Wat zijn krombekbonen en hoe kook je ze?
Wat zijn krombekbonen en hoe kook je ze? Krombekbonen zijn een variatie op de witte boon en zijn typisch Nederlands. Krombekbonen worden niet meer veel verbouwd. De krombekbonen behouden hun vorm tijdens het koken. Ze zijn zacht en romig van smaak, hebben een prettige bite en ze overtreffen de smaak van de witte boon. Ze worden nog weleens vergeleken met de Italiaanse Cannelliniboon.
De krombekbonen worden hetzelfde gebruikt als witte bonen, maar nemen nog beter de smaak op en smaken daarom heerlijk is salades en stoofschotels.
Weektijd:
- Koud8-12 uur
- Warm3 uur
Kooktijd:
- Koudca. 1 uur
- Warmca. 40-60 minuten
Bewaren:
- Gekoeld1-2 dagen
- Diepvries3 maanden
Smaak: Krombekken hebben een zachte smaak.
Deze Hollandse witte bonen hebben een verfijnde zachte smaak. Gebruik ze in de bonensalade of maak een lekkere spread.
Bekijk waar je krombekbonen bij in jou in de buurt te koop zijn.
Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.