Lima bonen

Wat zijn limabonen voor soort boon en hoe kook je ze? Limabonen worden ook wel grote boterbonen of olifantsbonen genoemd. Het zijn grote bonen met een platte, ovale, nierachtige vorm en hebben meestal een roomwitte kleur. Bekijk onder aan de pagina de recepten met limabonen. Limabonen pasta tricolore is onze favoriet.

Wil je gelijk aan de slag? Kijk dan ook even waar de bonen bij jou in de buurt te koop zijn.

Weektijd: 

  • Koud8-12 uur
  • Warm3 uur

Kooktijd: 

  • Koudca. 60-90 minuten
  • Warmca. 60-90 minuten

Bewaren: 

  • Gekoeld1-2 dagen
  • Diepvries3 maanden

Smaak: Limabonen hebben een romige, boterachtige textuur en smaak.

Herkomst:

Toepassing: Limabonen zijn perfect als vulling voor wraps. Deze bonen zijn ook erg lekker in stoofschotels, salades en soepen.

Bekijk waar je limabonen bij in jou in de buurt te koop zijn.

Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.
Deze pagina’s staan boordevol tips en lekker recepten met bonen, erwten en linzen.

Limabonen weken en koken

Recepten met Limabonen

Koken met limabonen is veelzijdig en lekker. Bekijk alle recepten hier. Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten via Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

menu-bars menu-close Menu Sluiten
-->