Recept: bananenbrood van kikkererwtenmeel
Recept met erwten
Bak een heerlijk en gezond bananenbrood van kikkererwtenmeel
Vandaag maakt Petra iets heel bijzonders voor jullie. Een bananenbrood op basis van kikkererwten, gezoet met dadels. Veel mensen weten niet dat kikkererwten geschikt zijn om mee te bakken. Je kunt zelfs eenvoudig je eigen kikkererwtenmeel maken! Dankzij dit meel bevat het bananenbrood veel langzame koolhydraten, wat helpt om schommelingen in je bloedsuikerspiegel te verminderen. Dit gezonde bananenbrood bevat 116 kcal per portie, en is een gezond tussendoortje wat een langere periode een verzadigd gevoel geeft. Dit koolhydraatarme bananenbrood is niet alleen heerlijk als verrassend ontbijt of lunch met roomkaas, yoghurt of kwark en vers fruit, maar ook makkelijk als gezond tussendoortje voor onderweg.
Bereidingswijze
Hoe maak je het bananenbrood?
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius in de heteluchtstand.
- Bekleed daarna het cakeblik met bakpapier of vet het cakeblik in met boter of bakspray.
- Doe de gedroogde kikkererwten, zonder ze vooraf te weken, in de keukenmachine en maal ze tot glad meel.
- Meng daarna de rijpe bananen, eieren, dadels en melk in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad beslag.
- Voeg daarna het kikkererwtenmeel, de vanillesuiker, het bakpoeder en snufje kaneel naar eigen smaak toe en mix het opnieuw tot een glad beslag.
- Giet het beslag gelijkmatig in het cakeblik en bak het bananenbrood in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.
Tip
Wordt het brood te bruin, dek het tijdens het bakken af met folie. Testen of het gaar is? Prik dan met een satéprikker een gaatje in het brood. Is hij droog dan is het brood gaar. Maak het bananenbrood nog lekkerder door er bijvoorbeeld gehakte walnoten doorheen te mengen.
Probeer meer gezonde recepten
Probeer niet alleen dit gezonde bananenbrood, maar ook eens 1 van deze familierecepten gemaakt door Petra:
Salade van kikkererwten met appel en bleekselderij
Volkoren wraps met bruine bonen en groene erwten
Kikkererwtensalade met tonijn
Bekijk de receptvideo
Petra
Ik ben Petra, werk in het onderwijs en heb drie kinderen. Vanwege ons samengestelde gezin soms zelfs vijf! Voor zo’n club koken, rekening houdend met volle schema’s van de kinderen en drukke banen, is soms best een uitdaging! De maaltijden moeten dan vooral verantwoord, makkelijk en lekker zijn! Lees en proef mee én…..laat gerust een reactie achter.