Bananbrood met kikkererwtenmeel - Peulvruchten.nl

Bananenbrood van kikkererwtenmeel

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 150 g kikkererwtenmeel
  • 100 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 50 g dadels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje Backin – bakpoeder
  •  Kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Vet een cakeblik in van ca. 30 cm met boter of bakspray.
  3. Meng de rijpe bananen, eieren, dadels en melk in een blender of met een staafmixer tot een glad beslag.
  4. Voeg het kikkererwtenmeel, vanillesuiker, bakpoeder en kaneel naar eigen smaak toe en mix het opnieuw tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en bak het bananenbrood in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.

Tip:
Wordt het brood te bruin, dek het tijdens het bakken af met folie. Testen of het gaar is? Prik dan met een satéprikker een gaatje in het brood. Is hij droog dan is het brood gaar.

Maak het bananenbrood nog lekkerder door er bijvoorbeeld gehakte walnoten doorheen te mengen.

Het bananenbrood is heerlijk als verrassend ontbijt of lunch met een beetje roomkaas, yoghurt of kwark en vers fruit, maar ook makkelijk als gezond tussendoortje voor onderweg.

Probeer niet alleen dit bananenbrood, maar ook eens 1 van deze familierecepten gemaakt door Petra:

Salade van kikkererwten met appel en bleekselderij
Volkoren wraps met bruine bonen en groene erwten
Kikkererwtensalade met tonijn

Summary
recipe image
Recipe Name
Bananenbrood van kikkererwtenmeel
Published On