Recept met erwten
Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan
Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan-

Recept met erwten

Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan

Hoe gezellig is het als je de liefde voor lekker eten en koken deelt! Maurice en Jasmine van het kookkoppel maken samen de lekkerste recepten en gingen aan de slag met de currybox. Daar maakten zij deze geweldige, smaakvolle curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan mee.

Deze vegetarische curry is heerlijk op smaak gebracht met specerijen! Extra lekker met een frisse munt-yoghurtsaus erbij.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze gegrilde aubergine en kikkererwten met naan

Weektijd: 8-12 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Rijstijd: 1 uur

  1. Begin ongeveer 8 tot 12 uur van te voren met het wellen van de kikkererwten. Doe de kikkererwten in een kom met 3 keer zoveel water. In dit geval 120 gr kikkererwten dus 360 ml water.
  2. Zodra ze geweld zijn, kook je de kikkererwten in schoon water in ongeveer 45 minuten tot ze gaar zijn maar een bite hebben.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de aubergine in blokjes. Meng deze met olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper en 1 tl komijnzaad. Zet dit ongeveer 20 minuten in de oven.
  4. Snijd nu ook de sjalot, knoflook en gember fijn en de tomaat in blokjes.
  5. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember, voeg daarna de rest van de kruiden toe.
  6. Wanneer de kruiden goed geuren, voeg je de tomaat toe, deze verwarm je en dan voeg je de tomatenblokjes en de kokoscrème toe. Laat de saus pruttelen en breng eventueel op smaak.
  7. Voeg tot slot de gekookte kikkererwten en gebakken aubergine toe. Serveer met naan.
Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan-
30
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 120 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram kokoscrème
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • naan om te serveren
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten