Recept met erwten, linzen
Erwtensoep met linzen en rode peper
erwtensoep met linzen en rode peper

Recept met erwten, linzen

Erwtensoep met linzen en rode peper

Hoewel Heidy van Homemade Heidy niet graag aan een klassiek recept sleutelt, ging ze de uitdaging aan en maakte een gedurfde variant op de oer Hollandse snert. Deze erwtensoep met linzen en rode peper heeft pit! Niet alleen door de rode peper maar ook door het gerookt zeezout en de chorizo. Als je daar niet van opwarmt 🙂 Het is het proberen waard en anders een volgende keer weer het klassieke erwtensoep recept!!!

Bereidingswijze Erwtensoep met linzen en rode peper

  1. Zet de linzen en de erwten op in ruim water.
  2. Voeg de bouillonblokjes en 4 tenen knoflook toe en breng aan de kook.
  3. Laat dit op een laag pitje gaar koken zodat de erwten uit elkaar vallen.
  4. Bak ondertussen in een koekenpan de chorizo uit en zet apart.
  5. Fruit in een andere pan de rode peper met 1 fijn gesneden teen knoflook en voeg vervolgens de ui en prei toe.
  6. Bak dit even kort aan en zet dit ook apart.
  7. Wanneer de erwten gaar zijn kun je de soep eventueel nog pureren wanneer je het extra fijn wilt hebben.
  8. Voeg het zout en de chiliflakes toe.
  9. Roer het prei/ui mengsel door de soep.
  10. Serveer in een kom met de uitgebakken chorizo en wat olie van de chorizo erbovenop.
10
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 500 gram spliterwten (afgespoeld)
  • 500 gram linzen (geweekt)
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 2 bouillonblokjes
  • 5 tenen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl gerookt zout
  • 1 prei, fijngesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 gram chorizo, fijn gesneden
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten