Recept met linzen
Groene curry met linzen en garnalen
Groene curry met linzen en garnalen

Recept met linzen

Groene curry met linzen en garnalen

Deze Groene curry met linzen en garnalen is ideaal voor doordeweekse dagen! Linzen hebben natuurlijk geen weektijd en daarom staat dit gerecht in 30 minuten op tafel.

Romy van Food by Romy vond het geen straf om mee te doen aan onze curry challenge en maakte een eiwitrijke curry. Haar blog staat vol met lekkere, makkelijke recepten voor elke dag. Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

 

 

 

Bereidingswijze Groene curry met linzen en garnalen

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  2. Pak een wok pan en fruit hierin een fijngesneden uitje en knoflook.
  3. Snijd de courgette & paprika in kleine blokjes
  4. Voeg de groenten samen met de garnalen toe aan de pan.
  5. Voeg ook de groene & rode linzen toe en bak ongeveer 8 minuten mee
  6. Voeg hierna de kokosmelk & groene currypasta aan de pan en laat ongeveer 10 minuten sudderen, de curry moet nu wat dikker worden.
  7. Je kunt de curry nog op smaak brengen met wat extra peper & zout.
  8. Verdeel de rijst & groene curry op je bord en decoreer met wat verse koriander. Smakelijk!
Groene curry met linzen en garnalen
15
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • Groene curry met linzen en garnalen
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram garnalen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 courgette
  • 1 zoete paprika
  • 50 gram rode linzen
  • 50 gram groene linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram groene currypassta
  • olie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten