Recept met erwten
Groenten erwtensoep met sojasaus en vega rookworst
Semi ouderwetse erwten soep lislovescooking

Recept met erwten

Groenten erwtensoep met sojasaus en vega rookworst

Melissa van Lislovescooking had nog nooit erwtensoep gemaakt maar wist gelijk een toprecept neer te zetten toen we vroegen of ze een lekkere variant op de klassieke snert wilde maken. Ze maakte een groenten erwtensoep met sojasaus en vega rookworst waarin twee heerlijke soeprecepten samen komen. Wanneer je deze soep met een vegetarische rookworst serveert, kan iedereen ervan genieten! Volgens Ellen heeft zijn van haar moeder het lekkerste erwtensoep recept, is ook zeker een aanrader!

Bereidingswijze groenten erwtensoep met sojasaus en rookworst

Voor 4 – 6 personen

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: ca. 1 uur

  1. Begin met het snipperen van de ui en knoflook. Verwarm wat olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook.
  2. Als deze glazig zijn, voeg je de spliterwten, bouillon en laurierblaadjes toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan het water toe.
  3. Breng zachtjes aan de kook en laat voor ongeveer 45 minuten doorkoken.
  4. Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de prei in ringetjes en was deze goed zodat al het zand weg is.
  5. Snijd de wortelen en bleekselderij in stukjes en breek de bloemkool in kleine roosjes. Hak als laatste de peterselie fijn.
  6. Wanneer de spliterwten gaar zijn kun je deze pureren (zonder de laurierblaadjes) voor een wat fijnere soep of doorgaan met de volgende stap.
  7. Voeg alle groenten, peper, gedroogde tijm, verse peterselie en het scheutje sojasaus toe aan de de soep en laat het geheel nog voor 10 à 15 minuten doorkoken.
  8. Kies ervoor of je de (vega)rookworst in de soep serveert of erbij. Als je de worst in de soep serveert kook deze dan tegelijk klaar met de groenten. Wanneer je de rookworst los serveert, maak deze dan klaar volgens de verpakking en roerbak deze dan nog even in plakjes in de pan. Krijgt die meer smaak van!
  9. Serveer de soep (zonder de laurierblaadjes) met de (vega)worst en een lekker broodje met kruidenboter
8
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 300 gram spliterwten
  • 2 liter groentebouillon (minder zout)
  • 2 liter water
  • 500 gram knolselderij
  • 200 gram winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram bloemkool
  • 7 gram verse peterselie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el sojasaus / tamari
  • 1 (vega) rookworst
  • olijfolie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten