Wanneer je een Indiase curry combineert met Zeeuwse ingrediënten onstaat er een bijzonder gerecht! Iris van foodblog I.K.OOKT maakte een Indiase groene curry van witte bonen met lamsoren en krab. Ze houdt enorm van de geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken dus ze wist wel raad met de currybox die we haar stuurden!
In dit recept gebruik je gekookte witte bonen. Laat hiervoor 65 gram gedroogde witte bonen minimaal 8 uur weken in water. Kook ze vervolgens in 40 minuten gaar. Dit kun je prima een paar dagen van tevoren doen. Bewaar ze in de koelkast of in de vriezer tot gebruik.
Voor de krab kun je gekookte of ongekookte poten gebruiken. Wanneer je ongekookte poten hebt, kook die dan in ongeveer 14 minuten voor.
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten