Recept met bonen
Indiase groene curry met witte bonen, lamsoren en krab
indiase groene curry van witte bonen met lamsoren en krab-

Recept met bonen

Indiase groene curry met witte bonen, lamsoren en krab

Wanneer je een Indiase curry combineert met Zeeuwse ingrediënten onstaat er een bijzonder gerecht! Iris van foodblog I.K.OOKT maakte een Indiase groene curry van witte bonen met lamsoren en krab. Ze houdt enorm van de geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken dus ze wist wel raad met de currybox die we haar stuurden!

In dit recept gebruik je gekookte witte bonen. Laat hiervoor 65 gram gedroogde witte bonen minimaal 8 uur weken in water. Kook ze vervolgens in 40 minuten gaar. Dit kun je prima een paar dagen van tevoren doen. Bewaar ze in de koelkast of in de vriezer tot gebruik.

Voor de krab kun je gekookte of ongekookte poten gebruiken. Wanneer je ongekookte poten hebt, kook die dan in ongeveer 14 minuten voor.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze Indiase groene curry van witte bonen met lamsoren en krab

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten

  • Start met de currybasis. Fruit de uien op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, gember en groenten toe en laat ongeveer 5 minuutjes meebakken.
  • Voeg water toe zodat het prutje net onder staat en laat 3 kwartier met de deksel erop zachtjes stoven.
  • Voeg de overige ingrediënten toe. Voeg weer net genoeg water toe zodat alles onder staat. Laat weer 3 kwartier stoven met de deksel op de pan.
  • Doe alles in de blender, maal fijn en haal daarna door een zeef.

De curry maken

  • Blender de spinazie en lamsoor met een scheutje water tot een puree.
  • Doe in een pan twee eetlepels ghee en voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit deze even aan.
  • Voeg dan het gemalen korianderzaad, komijnzaad, de gesneden chilipepers toe en de tomatenpuree toe en fruit alles even aan.
  • Voeg de basis curry toe en laat even stoven, zo’n 3 minuutjes.
  • Voeg nu het spinazie-lamsoor pureetje toe tot je de consistentie hebt die jij lekker vindt.
  • Warm door, voeg de gekookte witte bonen en de krab toe en voeg zout toe naar smaak.
  • Nu is het belangrijk dat het hele festijn binnen 8 a 10 minuten op tafel staat, anders wordt je groene curry bruin (voor de smaak maakt dit niet uit).
  • Serveer met wat crispy kikkererwten, aubergine curry, kikkererwten-lamsoor koekjes en platbrood. De linkjes naar deze recepten vind je hierboven.
  • Garneer af met de krokante kikkererwten, wat krab en wat verse lamsoren. Smakelijk!
indiase groene curry van witte bonen met lamsoren en krab-
22
4/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • Curry basis
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 150 ml koolzaadolie
  • 30 gram wortel, in kleine blokjes
  • 30 gram spitskool, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 grote tomaat, in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 40 gram gember, geraspt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl fenegriekpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el garam masala
  • Curry
  • 200 gram gekookte witte bonen van 65 gram gedroogde bonen
  • 1 kilo ongekookte of gekookte krabbenpoten
  • 200 gram lamsoren
  • 200 gram verse spinazie
  • 6 groene chilipepers
  • 2 el ghee of geklaarde boter
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 30 gram gember, geraspt
  • 35 gram tomatenpuree
  • 350 ml curry basis
  • 1 el komijn, gemalen
  • 1 el korianderzaad, gemalen
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el garam masala
  • 2 el yoghurt
  • 1 citroen
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten