Recept met erwten, linzen
Kikkererwten curry met linzen, sperziebonen en scampi’s
Kikkererwten curry met linzen, sperziebonen en scampi’s

Recept met erwten, linzen

Kikkererwten curry met linzen, sperziebonen en scampi’s

Vicky van Vickylicious maakte een heerlijke kikkererwten curry met linzen, sperziebonen en scampi’s voor de currybox challenge. Vickylicious bestaat al sinds 2017 en deelt op haar blog van alles wat. Van gezond tot comfort food en zoete recepten.

Haar curry is fris, makkelijk en snel gemaakt! Een ideale curry voor elk moment met kikkererwten en linzen.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze Kikkererwten curry met linzen, sperziebonen en scampi’s

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de ui glazig.
  2. Voeg de paprika en sperziebonen toe en voeg de kokosmelk, currypasta en kikkererwten toe. Laat dit op laag vuur pruttelen.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar.
  4. Bak in een andere pan de scampi’s in olijfolie en breng op smaak met knoflookpoeder en peper. Als je wilt, kun je de scampi’s ook in de curry laten garen.
  5. Doe de linzen bij de curry en laat verder pruttelen tot de kikkererwten beetgaar zijn.
  6. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de curry en scampi’s. Garneer met verse koriander.
Kikkererwten curry met linzen, sperziebonen en scampi’s
20
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 tl massaman currypasta of rode currypasta
  • 200 gram geweekte kikkererwten
  • handvol gedroogde linzen
  • 2 zakjes rijst (optioneel)
  • 30 scampi's
  • knoflookpoeder
  • peper
  • olijfolie
  • verse koriander
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten