Kikkererwten curry met sugarsnaps en gamba´s
Recept met linzen
Wat een heerlijk kleurrijk geheel! Láaziza van Foodbyla maakte een lekkere kikkererwtencurry met sugarsnaps en gamba’s met kruidige rijst en zelfgebakken naan! Als je daar niet blij van wordt! Je maakt dit recept helemaal from scratch waardoor je optimaal geniet van alle smaken die in dit gerecht perfect samenkomen!
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingswijze Kikkererwten curry met sugarsnaps en gamba´s
-
Was de rijst goed in een vergiet. Daarna doe je er lauw water op, laat het staan voor minimaal 5 uur.
-
Verdeel het in tweeën.
-
In een pan met water doe je 1 tl kurkuma en 1 tl kerrie masala. Kook de helft van de rijst hierin voor ongeveer 10 minuten.
-
De andere helft kook je in een andere pan water. Giet het af en voeg er grote gele rozijnen aan toe en amandelschaafsel.
-
Kneed de ingrediënten voor de naan samen tot een mooi deeg, zet het weg voor 30 min in een verwarmde oven van 50 graden.
-
Maak er 3 bolletjes van, zet ze even weg voor 15 minuten.
-
Sla ze plat maak ze ovaal, bak ze in een pan met olie, daarna besmeren met roomboter en koriander.
- Fruit de uien en knoflook even aan.
- Voeg de tomaten in stukjes toe, dan de kruiden en bak even samen.
- Dan doe je de tomato frito erbij.
- Voeg de sugarsnaps en de kikkererwten toe en de gamba’s (die kun je eventueel ook weglaten).
- Voeg 200 ml warm water toe en kook het nog even in, proef of er zout naar smaak inzit. Strooi er wat gehakte koriander over.
- Serveer met rijst en naanbrood.