Recept met linzen
Mexicaanse linzenbowl
Mexicaanse linzenbowl

Recept met linzen

Mexicaanse linzenbowl

Kayleigh is voedingscoach en geeft op haar Instagram kanaal allemaal tips om goed te eten. Voor de peulvruchten challenge maakte ze een heerlijke Mexicaanse linzenbowl waarvan het water ons gelijk in de mond loopt! Bomvol groenten en lekkere kruiden en specerijen. Dit soort maaltijden zijn lekker én veranwoord! Verdubbel de hoeveelheden voor 4 personen.

Bereidingswijze Mexicaanse linzenbowl

  1. Was de groene linzen en laat deze vier uur weken in één liter water.
  2. Breng daarna de linzen met een snufje zout in een pan aan de kook.
  3. Vervolgens kook je de linzen in 10 minuten gaar (en giet deze daarna af).
  4. Was en snijd ondertussen de puntpaprika en bosui in stukjes.
  5. Maak de pot mais open en spoel deze goed af.
  6. Snijd in de tussentijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees met een vork fijn.
  7. Voor een frisse smaak voeg je wat citroensap toe en breng de guacemole verder op smaak met een snuf peper, zout en één eetlepel extra vergine olijfolie.
  8. Zet een koekenpan op het vuur en bak de tomatenpuree twee minuten aan zodat deze ontzuurt.
  9. Voeg vervolgens alle kruiden en het bouillonblokje toe, bak kort mee.
  10. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg ook deze toe.
  11. Daarna gaan de gekookte linzen, bosui, paprika en mais in de pan erbij, roer goed door. Laat het groentemengsel vijf minuten sudderen op laag vuur.
  12. Zet tot slot een wok met kokosolie op het fornuis, was de bloemkoolrijst en wok de rijst op middelhoog vuur in drie minuten gaar.
  13. Pak een twee kommen en verdeel het groenten mengsel en de bloemkoolrijst.
  14. Garneer met de guacemole, bosuiringetjes en wat tortillachips.
Mexicaanse linzenbowl
21
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • 250 gram groene linzen
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram mais
  • 1 bos bosui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1/2 gistvrij groenten bouillon blokje
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 1 avocado
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 handjes naturel tortillachips
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1,5 tl kurkuma
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl tijm
  • peper en zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten