Mini poké bowl met kip en erwtjes

Recept met erwten

Hoe maak je deze mini poké bowl met kip en erwtjes

Smiekkookt werd uitgedaagd om met onze peulvruchten een lekkere poké bowl te maken. Met deze mini poké bowls heb je een heerlijk voorgerecht waardoor je erna nog lekker kunt smullen van een hoofdgerecht en toetje!

De poké bowls zijn ook ideaal voor tijdens de brunch of lunch.

 

Bereidingswijze

  1. Bak de kip in panko jasje in een laagje olie krokant, bruin en gaar. Draai het vuur uit en laat staan.
  2. Schep in ieder schaaltje een ruime lepel sushi rijst.
  3. Rol de komkommer linten op en zet die tegen de sushirijst aan.
  4. Schep een el mango blokjes tegen de komkommer rolletjes aan en schep daar weer een flinke el erwtjes naast.
  5. Verdeel de geraspte wortel over de vijf schaaltjes en snijd de kipfilet in reepjes.
  6. Leg deze bovenop de rijst en groente en maak af met je pittige mayonaise.
  7. Bestrooi met sesamzaadjes en kleine stukjes nori. De rest van stukjes nori leg je in het middelste schaaltje.

Serveer de poké bowls eventueel met sojasaus, bosui en de resterende pittige mayo.

 

Poké bowl staat bekend om zijn veelzijdigheid en de combinatie van vis, kip en rijst. Lekker met kip en erwtjes wat echt een topcombinatie is.

Nieuwsgierig naar andere poké bowl gerechten?

Bekijk ook de Rode poké bowl met frambozen en de poké bowl met beef teriyaki van de barbecue.

Deze poké bowl is gemaakt door @smiekkookt

 

menu-bars menu-close Menu Sluiten