Recept met linzen
Pittige rode linzen curry met pompoen
Pittige rode linzen curry met pompoen

Recept met linzen

Pittige rode linzen curry met pompoen

Een box vol peulvruchten en de vraag om een lekker curryrecept te gaan maken. Nicoline van Foodnics wist er wel raad mee en maakte een heerlijke pittige rode linzen curry met pompoen en kip.

Zelf zegt Nicoline erover:

De combinatie van rode linzen en pompoen vind ik heerlijk. Extra lekker vind ik deze curry omdat ‘ie pittig is. Daar houden wij thuis van!

Tip voor de pittige rode linzen curry met pompoen

Wil je het geheel wat voedzamer maken? Zorg dan dat je een portie rijst of quinoa hebt gekookt en schep de curry daaroverheen.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze pittige rode linzen curry met pompoen

Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, net als de lente-ui. De knoflook snijd je fijn of pers je.
  2. Doe de kokosolie in een grote pan en bak hier de knoflook en lente-ui glazig. Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.
  3. Doe 150 ml water in een andere pan samen met het bouillonblokje en breng dit aan de kook
  4. Snijd de gewassen pompoen in stukjes. Doe deze samen met de rode linzen in de pan met kipfilet.
  5. Schenk vervolgens de bouillon samen met de kokosmelk ook aan het geheel toe.
  6. Voeg de currypoeder toe, meng dit goed samen en laat het geheel zachtjes koken totdat de pompoenstukjes zacht zijn (10-15 minuten).
  7. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ook de paprikapoeder toe. Houd je van écht pittig eten, dan is een snufje chilivlokken een lekkere toevoeging.
  8. Garneer het met peterselie.
Pittige rode linzen curry met pompoen
35
2/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • 200 gram kipfilet
  • 300 gram pompoen
  • 200 gram rode linzen
  • 1 blokje runderbouillon
  • 2 el groene currypoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • snufje chilivlokken
  • 10 gram peterselie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 el kokosolie
  • 300 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente-uitjes
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten