Vandaag maakt Petra iets heel bijzonders van jullie. Een bananenbrood van kikkererwten gezoet met dadels. Wat veel mensen niet weten is dat je met kikkererwten prima kan bakken. Ook het kikkererwten meel maak je eenvoudig zelf. Door het kikkererwtenmeel bevat dit bananenbrood veel langzame koolhydraten. Waardoor je minder schommelingen hebt in je bloedsuiker spiegel. Hierdoor is het een gezond tussendoortje van 116 kcal wat bovendien langer zorgt voor een verzadigd gevoel. Dit koolhydraatarme bananenbrood is heerlijk als verrassend ontbijt of lunch met een beetje roomkaas, yoghurt of kwark en vers fruit, maar ook makkelijk als gezond tussendoortje voor onderweg.
Hoe maak je het bananenbrood?
Tip:
Wordt het brood te bruin, dek het tijdens het bakken af met folie. Testen of het gaar is? Prik dan met een satéprikker een gaatje in het brood. Is hij droog dan is het brood gaar.
Maak het bananenbrood nog lekkerder door er bijvoorbeeld gehakte walnoten doorheen te mengen.
Probeer niet alleen dit bananenbrood, maar ook eens 1 van deze familierecepten gemaakt door Petra:
Salade van kikkererwten met appel en bleekselderij
Volkoren wraps met bruine bonen en groene erwten
Kikkererwtensalade met tonijn
Ik ben Petra, werk in het onderwijs en heb drie kinderen. Vanwege ons samengestelde gezin soms zelfs vijf! Voor zo’n club koken, rekening houdend met volle schema’s van de kinderen en drukke banen, is soms best een uitdaging! De maaltijden moeten dan vooral verantwoord, makkelijk en lekker zijn! Lees en proef mee én…..laat gerust een reactie achter.