Recept met erwten
Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip
Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip buufenbuuf

Recept met erwten

Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip

2 vriendinnen die samen bloggen, dat is nog eens gezellig! Dat je het dan niet overal over eens hoeft te zijn, bewijst dit heerlijke recept voor Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip van Buuf en Buuf. Lieke loopt er niet warm voor maar Krista vindt het heerlijk! En zo ziet deze snert er ook uit! Met een creatieve twist voor een koolhydraatarme variant op de klassieke erwtensoep en met een mager, smakelijk alternatief voor rookworst. Dit recept smaakt naar meer!

Bereidingswijze Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip

Voor 4 à 5 personen

  1. Was de spliterwten goed en laat ze in een schaal met koud water enkele uren weken.
  2. Doe na een paar uur de spliterwten samen met de groentebouillon in een grote soeppan en breng aan de kook. Laat dit voor ongeveer 45 min pruttelen en roer af en toe door totdat de erwten uit elkaar beginnen te vallen. Haal met een schuimspaan het overtollige schuim weg.
  3. Na 45 min voeg je de zoete aardappel, winterpenen, knolselderij, prei (houd eventueel wat prei apart ter garnering) en de knoflook toe.  Laat dit nog voor ongeveer 30 min zachtjes koken op de kleinste pit totdat de groenten gaar zijn en de erwten uiteen zijn gevallen.
  4. Voeg als laatste de gerookte kip(klein beetje overhouden), platte peterselie en peper en zout toe. Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen en schep een paar keer om.
  5. Schep de erwtensoep in de soepkommen en garneer de erwtensoep met wat gerookte kip, peterselie, dunne prei ringetjes en feta.
  6. Geniet van je stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip. Lekker met wat roggebrood met katenspek, zoals het bij de echte ouderwetse Hollandse erwtensoep hoort!
Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip buufenbuuf
7
4/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 500 gram spliterwten
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 winterpenen, geschild en in blokjes
  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 à 300 gram gerookte kip, in kleine blokjes
  • paar takjes verse platte peterselie, gehakt
  • 2 liter groentebouillon
  • paar blokjes feta, verkruimeld
  • peper en zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten