Recept met erwten, linzen
Thaise penang rode curry met linzen en kikkererwten
Thaise penang rode curry met linzen en kikkererwten

Recept met erwten, linzen

Thaise penang rode curry met linzen en kikkererwten

Weer zo’n heerlijke curry! Dat je met peulvruchten als basis verrukkelijke curry’s kan maken, lieten 15 foodbloggers zien. Ramona van Drukke fit mama deelt haar favoriete recept voor Thaise penang rode curry met linzen en kikkererwten met ons zodat we mee kunnen genieten.

Ze stelt zich graag aan je voor:

Hoi ik ben Ramona! 
Op mijn Instagram pagina drukke fit mama, deel ik dagelijks mijn favoriete gerechten. 
Terug in gedachten naar één van de mooiste reizen die ik heb gemaakt.  Thailand….. En daarom is de Thaise keuken één van mijn favoriete eten om te maken, extra speciaal zijn de curry’s voor mij. Groene-, gele-, rode curry ik vind het allemaal lekker. Je kan het op allerlei manieren maken. En dit is recept is mijn nummer één.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze Thaise penang rode curry met linzen en kikkererwten

Bereidingstijd: 1 uur

  1.  Laat een klontje kokosolie smelten in een gietijzeren stoofpan (wok mag natuurlijk ook).
  2. Snij de rode ui in stukjes. En bak het samen met de geperste knoflook even aan.
  3. Voeg vervolgens de rode curry de paprika en de peultjes toe en schep het lekker door.
  4. Schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Samen met het limoenblad, peterselie en een gekneusde stengel citroengras, schep bruine suiker en de linzen. Laat het geheel lekker even pruttelen.
  5.  Voeg als laatste de kikkererwten toe.
  6. Nadat het curry potje zo’n half uurtje op een laag vuur heeft geprutteld. Is het klaar om gegeten te worden. Samen met rijst is dit gerecht echt onweerstaanbaar lekker.
Thaise penang rode curry met linzen en kikkererwten
101
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • Thaise penang rode curry met linzen en kikkererwten
  • 100 gram Thaise penang rode curry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 el bruine suiker
  • 1 stengel citroengras
  • 2 limoenblaadjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1/2 limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 gram rode linzen
  • 100 gram kikkererwten (geweekt en gekookt)
  • 100 gram peultjes
  • 2 punt paprika's
  • peper en zout
  • kokosolie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten