Recept met bonen
Recept: Toscaanse witte bonen met kruiden
Ingrediënten voor 4 personen
-
250 gram gedroogde witte bonen
-
1 ui, fijn gesneden
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
1/4 tl chilivlokken
-
olijfolie om in te bakken
-
4 à 5 rijpe trostomaten, vruchtvlees verwijderd en in stukjes gesneden
-
1 takje rozemarijn
-
peterselie, gehakt
-
Parmezaanse kaas, om mee te bestrooien
-
extra vierge olijfolie
-
zout
Wat ga je doen ?
- Spoel de witte bonen af en week de bonen één dag van tevoren in schoon water. De witte bonen kunnen ‘s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
- Kook de bonen ca. 1 uur. (Proef de bonen af en toe of ze al gaar zijn).
- Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, de ui en chilivlokken hieraan toe. Verwarm gedurende 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes en het takje rozemarijn toe en bak 2 minuten mee.
- Giet de bonen af en voeg deze toe aan de tomaten. Bak ze 5 minuten mee.
- Verwijder de rozemarijn en voeg de peterselie toe.
- Maak op smaak met zout.
- Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe en braad totdat de bonen goudkleurig zijn.
- Besprenkel met wat extra vierge olijfolie.