Recept met erwten
Vega snert met chorizo en pastinaak
vega snert met chorizo en pastinaak

Recept met erwten

Vega snert met chorizo en pastinaak

Een grote pan soep bomvol groenten en peulvruchten, dat vinden wij een goed idee! Iris van Gewoon wat Myrna prept gaf het klassieke erwtensoeprecept een twist door er extra veel groenten aan toe te voegen en ook nog eens groene linzen. Deze Vega snert met chorizo en pastinaak is voedzaam en heerlijk van smaak!

Bereidingswijze Vega snert met chorizo en pastinaak

  1. Kook de erwten ongeveer 1 uur met de bouillonblokjes en ongeveer drie liter water. Op een gegeven moment vallen ze uit elkaar maar dat is de bedoeling. Voeg de laatste 25 minuten de linzen toe. Roer af en toe door.
  2. Maak alle groenten schoon en snij de prei in ringetjes en de pastinaak en wortel in blokjes.
  3. Zet een grote soeppan op het vuur met olie en roerbak de groenten: begin met de wortels, dan de pastinaak, en als laatste de prei. Laat steeds even bakken voordat je de volgende groente toevoegt.
  4. Snij de bladselderij fijn en bak de worstjes twaalf minuten in een beetje olie.
  5. Voeg de spliterwten en selderij toe bij de groenten. Snij de chorizo in stukjes en voeg deze ook toe. Laat nog even koken en maak op smaak met lekker veel peper en wat zout.
vega snert met chorizo en pastinaak
2
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 6 personen.
  • 450 gram spliterwten
  • 450 gram groene linzen
  • 2 preien
  • 1/2 bos dunne wortelen
  • 4 flinke pastinaken
  • 75 gram bladselderij
  • 3 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 pakjes vega chorizo
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten