Recept met linzen
Vegan beluga poké bowl
Vegan Beluga Poké Bowl liggend

Recept met linzen

Vegan beluga poké bowl

Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht. Poké betekent “snijden” in het Hawaïaans en verwijst naar de stukjes rauwe, gemarineerde vis, die van origine het hoofdingrediënt vormen in een poké bowl, aangevuld met verse groenten, rijst, smaakmakers en een dressing.

Tegenwoordig is de poké bowl een gerecht dat naar ieders smaak en voorkeur aan te passen is. Ik heb gekozen voor een vegan poké bowl omdat ik mij steeds bewuster wordt van de impact van vlees/ vis eten op mens, dier en milieu. In mijn poké bowl heb ik de vis vervangen door sticky tempeh en heb ik prachtige zwarte Beluga linzen toegevoegd. Deze linzen hebben een verfijnde, aardse smaak en behouden hun kleur en structuur tijdens het koken. Na het koken krijgen de linzen een prachtige glans, waardoor het net lijkt op kaviaar.

With A Pinch of Salt heeft deze heerlijke poké bowl samengesteld met onze peulvruchten box.

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de tempeh marinade. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een bakje. Snijd de tempeh in kleine blokjes of niet al te dikke plakjes en voeg dit toe aan de marinade. Laat minimaal 30 minuten marineren.
  2. Spoel de Beluga linzen af onder stromend water en kook ze in een pan met ruim, licht gezouten water in 15 à 20 minuten gaar.
  3. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen
  5. Nadat de tempeh gemarineerd is, kan het gebakken worden. Verhit een à twee eetlepels sesamolie in een pan. Voeg de ketjap, basterdsuiker en limoensap toe en meng dan de tempeh blokjes erdoor. Bak deze in een minuut of 6 lekker krokant en sticky.
  6. Spoel de sojaboontjes even af onder heet water. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in plakjes, schaaf slierten van de wortel en snijd de avocado in plakjes.
  7. Giet de linzen af als deze gaar zijn.
  8. Maak nu de poké bowl op door eerst de bulgur in de kom te scheppen. Verdeel daarna de sticky tempeh en de groenten over de bulgur. Verdeel de dressing zigzaggend over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.

Eet Smakelijk!

Bekijk ook alle andere lekkere poké bowls zoals bijvoorbeeld de Vegetarische poké bowl met Mexicaanse twist of de poké bowl met zalm en garnalen.

56
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • voor de tempeh marinade
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels (geroosterde) sesamolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Dressing
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1/2 eetlepel rijstazijn
  • 1/2 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel (geroosterde) sesamolie
  • 1/2 eetlepel limoensap
  • Poké bowl
  • 200 gram Tempeh
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 eetlepel limoensoep
  • 100 gram beluga linzen
  • 150 gram bulgur
  • 1/2 komkommer
  • 6 radijsjes
  • klein blikje maïs
  • 2 wortels
  • 100 gram (diepvries) sojaboontjes
  • 1 avocado
  • handje veldsla
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten