Recept met linzen
Vegetarisch bbq recept – Linzenspies kebabstyle
Vegetarisch bbq recept

Recept met linzen

Vegetarisch bbq recept – Linzenspies kebabstyle

Linzenspies kebabstyle

Vegetarisch bbq recept – linzenspies kebabstyle, dit is een heerlijk alternatief voor vlees als je even een dagje geen vlees wilt eten en toch een hartige spies wilt serveren. Deze linzen kebabspies is dan wel een vegetarisch, maar doet qua smaak niet onder van een echte kebabspies. Doordat je een mix van allerlei Arabische kruiden en specerijen gebruikt, breng je de spiesen zo goed op smaak.

Vanwege het gebruik van de linzen ben je lekker snel klaar met de voorbereiding, zo heb je extra veel tijd over je gasten of voor jezelf om nog even in het zonnetje te zitten. Want in de zomer willen we immers niet veel tijd doorbrengen in de keuken.

Serveer deze spiesen met een pittige yoghurtdip en jouw vegetarische bbq recept is klaar.

De spiesen smaken overigens ook heerlijk als je ze in een beetje zonnebloemolie in de pan afbakt en serveert met de pittige yoghurtdip, een mooie salade en wat turks brood voor een compleet vegetarische maaltijd waar ook de vleeseter blij mee zal zijn.

linzenspies kebabstyle

Bereidingswijze vegetarisch bbq recept - linzenspies kebabstyle

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de bloem, in een keukenmachine en pulseer het geheel tot een middelgrove structuur. Of prak alles met een vork.
  2. Schep alles in een kom en meng hier de bloem door tot het geheel een redelijk vaste structuur krijgt.
  3. Schep vervolgens met een lepel steeds wat van het mengel in je hand en knijp het samen om er vervolgens een saté-prikker in te steken. Gebruik een lepel om de spies van je hand af te laten vallen op een met bloem bestoven stuk bakpapier.
  4. Tot slot verhit je wat zonnebloemolie in de pan en bak je hierin de spiesen goudbruin of grill de spiesen kort op de bbq. Bestrijk ze voor het grillen wel met zonnebloemolie.
  5. Serveer samen met de yoghurtdip.
4
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 250 gram Italiaanse linzenmix
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl karwijzaad, gemalen
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/8 tl peper, gemalen
  • 1/2 tl zout, gemalen
  • 1/4 bos peterselie, fijngehakt
  • 1 groot ei of 2 kleine eieren
  • 6-8 el bloem
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Voor de yoghurtdip heb je de volgende ingrediënten nodig:
  • 4 el griekse yoghurt
  • 2 el zoete chilisaus
  • fijngehakte peterselie ter garnering
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten