Door peulvruchten in je maaltijden te gebruiken, krijg je volwaardige gerechten boordevol eiwitten en kom je geen voedingsstoffen tekort wanneer je vegetarisch eet. Daarom verwerkt Herma van With a pinch of salt regelmatig peulvruchten in haar gerechten.
Peulvruchten zijn volwaardige vleesvervangers; ze zijn zeer voedzaam (rijk aan ijzer, eiwit en vezels), maar vooral ook erg lekker.
Dit is ook de reden dat ik een vegetarische curry met rode linzen heb gemaakt die boordevol groenten zit. Deze curry is eenvoudig, voedzaam, zit bomvol smaak en staat met 30 minuten op tafel.
Geniet van deze lekkere vegetarische bloemkoolcurry met rode linzen en zoete aardappel.
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingstijd: 30 minuten