Recept met linzen
Vega bloemkoolcurry met rode linzen en zoete aardappel
Vegetarische bloemkoolcurry met rode linzen en zoete aardappel

Recept met linzen

Vega bloemkoolcurry met rode linzen en zoete aardappel

Door peulvruchten in je maaltijden te gebruiken, krijg je volwaardige gerechten boordevol eiwitten en kom je geen voedingsstoffen tekort wanneer je vegetarisch eet. Daarom verwerkt Herma van With a pinch of salt regelmatig peulvruchten in haar gerechten.

Peulvruchten zijn volwaardige vleesvervangers; ze zijn zeer voedzaam (rijk aan ijzer, eiwit en vezels), maar vooral ook erg lekker.

Dit is ook de reden dat ik een vegetarische curry met rode linzen heb gemaakt die boordevol groenten zit. Deze curry is eenvoudig, voedzaam, zit bomvol smaak en staat met 30 minuten op tafel.

Geniet van deze lekkere vegetarische bloemkoolcurry met rode linzen en zoete aardappel. 

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze Vegetarische bloemkoolcurry met rode linzen en zoete aardappel

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook, schil en rasp de gember en snijd de Spaanse peper fijn. Als je van pittig houdt laat je de zaadjes zitten, anders verwijder je de zaadjes.
  3. Spoel de linzen even goed schoon in een vergiet.
  4. Verhit in een grote braadpan olie en fruit hierin de ui.
  5. Voeg, wanneer de ui glazig is, de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Hierdoor wordt de tomatenpuree ontzuurd en krijgt het meer smaak.
  6. Bak dan de knoflook, gember, Spaanse peper en specerijen kort mee totdat alles lekker begint te geuren.
  7. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, groentebouillon en linzen toe en breng aan de kook. Laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe even door, zodat de linzen niet gaan aanbakken. Voeg eventueel extra water toe als de curry te droog wordt.
  8. Voeg dan de bloemkoolroosjes en zoete aardappels toe en laat de curry nogmaals een minuut of 15 zachtjes pruttelen.
  9. Meng de spinazie de laatste paar minuten door de curry.
  10. Proef en breng verder op smaak met zout, specerijen, limoensap en koriander.
  11. Serveer de curry met rijst en/of naanbrood en een frisse zelfgemaakte raita.
Vegetarische bloemkoolcurry met rode linzen en zoete aardappel
122
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 1 bloemkool
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram gedroogde rode linzen
  • 3 zoete aardappels
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el garam masala
  • 2 tl kurkuma
  • zout en peper
  • verse koriander
  • 1 limoen
  • olie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten