• Kookmodus

Vegetarische bruine bonen schotel

Recept met bonen

Stoofschotel met bruine bonen en falafel

Deze stoofschotel met bruine bonen is echt comfortfood voor koude dagen. De combinatie van romige bruine bonen, kruidige specerijen en zachte aardappelpartjes vormt een smaakvolle vegetarische bruine bonen schotel. De falafel voegt extra bite en eiwitten toe wat het extra voedzaam en vullend maakt. Deze schotel zit bomvol smaak en smaakt de volgende dag zelfs nóg lekkerder.

De vegetarische bruine bonen schotel is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook echt een krachtpatser qua voedingswaarden. Bruine bonen zitten vol plantaardige eiwitten, vezels en langzame koolhydraten waardoor dit gerecht lang verzadigt en daardoor een ideale vegetarische maaltijd is. Samen met de tomaten, aardappels en falafel is dit een heerlijke, vullende maaltijd.

vegetarische bruine bonen schotel
vegetarische bruine bonen schotel

Bereidingswijze

Wat ga je doen?

  1. Was de bruine bonen goed. Doe de gewassen bonen in een grote kom water en laat een nacht (minimaal 8 uur) weken.
  2. Kook de bruine bonen in 45  min – 1 uur gaar en verwarm de oven voor op 200°C
  3. Verhit de olijfolie in een diepe, grote koekenpan of soeppan en bak de ui en knoflook ca. 5 min.
  4. Voeg het komijn-, chili-, koriander- en paprikapoeder toe en bak dit 1 min. mee.
  5. Doe de tomatenblokjes en gekookte bruine bonen erbij en roer goed door. Breng dit langzaam aan de kook.
  6. Mix de aardappelpartjes met de bonen-tomatenmix en doe in een ovenschaal. Breng wat meer op smaak met peper en zout.
  7. Snij de falafel of groentenballetjes doormidden en verdeel ze over de ovenschaal.
  8. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de oven.
  9. Serveer met verse peterselie en brood om te dippen.

De persoonlijke blog van de groene meisjes. 

Tip

Heb je meer tijd? Maak de falafelballetjes dan zelf met dit recept.

vegetarische bruine bonen schotel
vegetarische bruine bonen schotel

Voedingswaarden (per persoon)

Calorieën: 710 kcal | Koolhydraten: 108 g | Waarvan suikers: 17 g | Eiwitten: 29 g | Vetten totaal: 18 g | Waarvan verzadigd vet: 2,5 g | Vezels: 23 g

menu-bars menu-close Menu Sluiten