Recept: volkoren wraps met bruine bonen en doperwtjes
Recept met bonen, erwten
Bereidingswijze
- Week de bruine bonen en de doperwten een nacht in ruim water.
- Kook de geweekte bonen en doperwten gaar in 20 – 25 minuten.
- Snij de paprika in kleine blokjes en de champignons in dunne plakjes.
- Bak de paprikablokjes zachtjes 5 minuten aan.
- Voeg het gehakt en de champignons toe. Bak het gehakt rul.
- Voeg, als het gehakt gaar is, de bonen en de doperwten toe en de mais.
- Giet de woksaus erbij het warm dit mee.
- Vul de wraps met de vulling, strooi hier wat kaas over en vouw de wraps dicht.
Tip:
Je kunt de volkoren wraps zowel warm als koud eten. Wil je de wraps warm maken, doe dit dan net voordat je ze gaat vullen met het gehakt. Volg hiervoor de beschrijving op de verpakking.
Je kunt de volkoren wraps ook oprollen en naast elkaar in een ovenschaal leggen, bestrooien met kaas en 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten. Zo worden ze lekker krokant met een laagje kaas.
Wraps zijn een ideaal gerecht voor een drukke dag. Maak de vulling van te voren klaar of en maak de wraps af net voor je gaat eten.
Probeer niet alleen deze volkoren wraps, maar ook eens 1 van deze familierecepten gemaakt door Petra:
Salade van kikkererwten met appel en bleekselderij
Bananenbrood van kikkererwtenmeel
Kikkererwtensalade met tonijn
Petra
Ik ben Petra, werk in het onderwijs en heb drie kinderen. Vanwege ons samengestelde gezin soms zelfs vijf! Voor zo’n club koken, rekening houdend met volle schema’s van de kinderen en drukke banen, is soms best een uitdaging! De maaltijden moeten dan vooral verantwoord, makkelijk en lekker zijn! Lees en proef mee én…..laat gerust een reactie achter.