Foodprepping
Net als je schema in de sportschool is ook het koken van gedroogde peulvruchten iets wat je van tevoren moet plannen. Het lijkt misschien wat lastig, maar het is eigenlijk net zo simpel. Als je dit slim aanpakt kun je meteen voor 2 dagen al je eten voorbereiden want de peulvruchten blijven een paar dagen houdbaar in de koelkast. Wat een gemak eigenlijk!
Dat is dus weer een fantastische manier om gebruik te maken van de veelzijdigheid van de peulvrucht en het is helemaal niet moeilijk.
Dit blog gaat voornamelijk over het foodpreppen, ook wel het voorbereiden van eten. Later wil ik graag nog dieper ingaan op onderwerpen zoals: koolhydraten, eiwitten en voedselpatronen. Het volgende recept is in ieder geval rijk aan proteïnen en eiwitten. Goed voor de spieren dus!
Vandaag wil ik jullie dit fantastische maar o zo makkelijke recept laten zien wat je ook mooi kunt gebruiken als maaltijd na een zware workout! Lekker met zwarte ogen bonen die ook nog eens heel goed smaken met rijst en groentes omdat ze deze smaken heel goed opnemen. Doordat je alles van tevoren al klaar kunt zetten, hoef je het alleen maar bij elkaar te gooien en even snel de kip en de paprika te grillen. Daarna is het smullen geblazen!
Je hoeft natuurlijk niet 6 bakjes per dag neer te zetten in je koelkast. Maar als je gewoon een bak met gekookte peulvruchten, zoals de zwarte ogen bonen hieronder, hebt staan en je kookt er wat rijst bij is het makkelijk om even snel te pakken wanneer je het nodig hebt! Gemak dient immers de mens nietwaar?
Nu snel aan de slag zodat je er deze komende week profijt van hebt!
Wat ga je doen?
Tips:
– Zorg ervoor dat je in je koelkast altijd wat gekookte peulvruchten, rijst of pasta hebt staan. Dit kun je dan makkelijk samenvoegen met wat verse groente tot een voedzame maaltijd tussendoor.
– In plaats van zilvervliesrijst is bloemkoolrijst of broccolirijst het proberen waard.
– Als je je groente stoomt, voeg dan wat zout toe aan het water waar je mee stoomt. Het gebruik van zout verhoogd het kookpunt van het water waardoor de stoom warmer is en je groente dus minder lang hoeft te stomen. Dat is weer winst in het behouden van vitamines en goede stoffen.
– Schrijf voor jezelf op wat je de aankomende week gaat trainen en pas hierop je eetschema aan. Kijk wat je alvast kunt klaarzetten of voor kunt koken.