Recept met bonen
Rode bonensoep
-
200 gram gedroogde rode kidneybonen (400 gram geweekte kidneybonen)
-
400 ml tomatensaus
-
1 grote ui
-
500 ml groentebouillon
-
1/2 kopje gehakte wortelen
-
1 tl fijngehakte knoflook
-
1 tl Italiaanse kruiden
-
1/2 tl gemalen venkel
-
4 handjes macaroni (hoeveelheid is naar smaak)
-
Parmezaanse kaas, naar smaak
-
2 tl olijfolie
-
snufje zout en peper
Wat ga je doen?
- Spoel de rode kidneybonen af en week de bonen één dag van tevoren in schoon water. De rode bonen kunnen ‘s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
- Kook de bonen ca. 1,5 uur. (Proef de bonen af en toe of ze al gaar zijn).
- Kook de macaroni beetgaar.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien. Voeg de wortel toe en bak dit 3 à 4 minuten mee. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en de venkel toe en bak dit ca. 1 min. mee.
- Laat de bonen goed uitlekken en voeg de bonen samen met de groentebouillon, tomatensaus, zout en peper toe aan het mengsel. Laat het goed indikken.
- Voeg de macaroni toe en laat het nog even verder garen.
- Strooi naar smaak wat Parmezaanse kaas over de soep.